Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebrané teplo

Od: miro6 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Bydlíme v 13.podlažním paneláku. Na radiátorech máme měřidla odebraného tepla z radiatoru. Měřildla ukazují číselnou hodnotu. Jak zjistíme kolik budeme platit za odebrané teplo? Teplo se rodělí poměrnou částí odebranou paneláku na rodiny? Jak se vypočítá hodnota odebraného tepla z radiatoru na peníze? Každé město má jinou cenu odebraného tepla? Nevím jestli jsem to vše napsal dobře? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

2x

Nemáš šanci to zjistit. Na to mají firmy své programy, které to vypočítají.

hodnocení

2x

Dobrý den, stručné odpovědi na vaše otázky:

- údaj poměrových měřidel je odvozen jen z naměřené teploty radiátoru a času, není a nemůže to tedy být údaj o množství dodaného tepla. Ten se určí až po přepočtu údaje měřidla koeficientem, podle velikosti a typu radiátoru. Dále se přepočtem zohlední i poloha bytu a.t.d. Část dodaného tepla, podle majitele, resp. SVJ, se rozdělí podle m2 bytu, jednotky. Celé se to řídí vyhláškou č. 269/2015. zakonyprolidi.cz/... Tam to vše najdete a můžete to nastudovat.

- Kolik budete platit za odebrané teplo se dozvíte z vyúčtování, které dostanete od správce, event. majitele domu.

- teplo se rozděluje ne na rodiny, ale na byty /jednotky/.

- na peníze se dodané teplo přepočte podle výše uvedené vyhlášky, kde se zohlední i rozdíly mezi byty a pod.

- nejen každé město má jinou cenu tepla, tu má rozdílnou i každá kotelna, resp. dodavatel tepla.

hodnocení

0x

To je dost otzek, sdělím znalosti z domů, které mám na starosti.

Jak zjistíme kolik budeme platit za odebrané teplo?***až z vyúčtování, jinak to nezjistíte.

Teplo se rozdělí poměrnou částí odebranou paneláku na rodiny?***Tak trošku, ale je to daleko složitější.

Jak se vypočítá hodnota odebraného tepla z radiatoru na peníze?***Až dostanete vyúčtování, můžete to zkusit, ale obávám se, že to nespočítáte.

Každé město má jinou cenu odebraného tepla?***Jistě, páč každý má jinou cenu tepla, vody, dopravy tepla a dalších položek.

Jen pro ilustraci, přiložím vyúčtování bytu. Jak to bude u Vás, netuším, páč nevím, která firma dělá vyúčtování u Vás.

04 Dung.pdf119.74 kB
Dívám se, že GDPR nebo nějaká ochrana osobních údajů jsou u vás sprostá slova. Není nevhodné takhle veřejně sdílet cizí vyúčtování s osobními údaji?
breta9
hodnocení

Měřidla na radiátorech májí číselnou hodnotu když si poznačím hodnotu na začátku topné sezony a na konci sezony ukáže číslo odebraného tepla a vynásobím hodnotou jak například cenou za odebranou elektriku? Město mi řekne hodnotu na výpočet? Jinak měřidla nemají smysl a město si si udělá výpočet podle sebe?

Ty osoby již nežijí, nebo jsou mimo ČR...navíc byly v té době veřejně přístupné...

Který řádek předpisu jsem přesně porušil? Jméno a adresa není porušení.

-------

breto,

vynásobím hodnotou jak například cenou za odebranou elektriku?*** to nelze, tak se to nepočítá.

Město mi řekne hodnotu na výpočet? ***Ne neřekne, páč taková hodnota není stanovena, vždy se individuálně SLOŽITĚ počítá.

Jinak měřidla nemají smysl a město si si udělá výpočet podle sebe?****Má to smysl, ale výpočet je složitý, přesně dle zákona.

Minulý týden se zde podobné řešilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]