Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadlabavaci zamek, náhrada

Od: quni odpovědí: 10 změna:
Jde nějak udělat aby dveře drželi bez zadlabavaciho zamku a střelky? Třeba nějaký magnet? Ale musí zůstat klika nebo něco podobného.
Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Není úplně zřejmé, k čemu to má být dobré, ale snad by se dalo použít zařízení, které je pro otvírání dveří bez stisku kliky přímo stvořené. Pamatujete dveře - lítačky? Dnes už se mnoho nevidí, max. tak někde v restauraci.

hafele.cz/...

hafele.cz/...

Pozor, aby to správně fungovalo, je potřeba upravit i protikus. Uvedené může / nemusí fungovat. Záleží k čemu to chcete použít a jestli to bude rozměrově kompatibilní.

Ještě nevydržím a rýpnu si. Pokud máme doslova splnit zadání, pak jedině najmout dva maníky, aby dveře drželi.

hodnocení

6x

Různých zavíračů dveří se vyrábí velké množství. Od jednoduchých pružinových po hydrailické s rychlým dovřením. Brano - zavírá samo.

hodnocení

4x
Samozřejmě že jsou. Naši předci si takové zavírání vyráběly sami doma podle toho co uměly a jaké nářadí měly k dispozici.

111®
hodnocení

0x
Stačí kladka špagát závaží

hodnocení

0x
Záleží také na zárubni.
Někde se běžně používají dveře - lítačky. Na dvojitý pružinový závěs.
fruugo.sk/...
S tím se mohou otvírat dveře na obě strany příčky, teda ven i dovnitř.
.
Já ten dvojitý závěs rozpůlil a roky mi sám zavírá branku v oplocení. Dá se nastavit i síla přítlaku, i podle váhy dveří. Psi nemají šanci...
Zadlabavaci zamek, náhrada

quni
hodnocení

Zapomněl jsem doplnit, obyčejné mezipokojove dveře. Ale nechtěl jsem to dělat nějak složitě, takže asi koupim nový zadlabavaci zamek s klikou.
Jednou jsem viděl, že se zasekli a nešli otevřít, tak jsem nechtěl aby se stalo něco podobného

Dobrý den! V dotazu jste uvedl, že by stačilo, aby dveře držely v zavřené poloze pomocí magnetu. Jestli by vám to stačilo, tak není nic jednoduššího než namontovat na ty dveře magnetický uzávěr. Na otvírání nějakou pevnou kliku, kouli, nebo nějaké madlo. ...a je to :)

Třeba takový :

bauhaus.cz/... .

Existuje i řada dalších provedení a variant

google.com/...

hodnocení

0x

Pokud to je na mezipokojové dveře, nevymýšlel bych nějaké komplikovanější řešení. Prostě bych zámek vyměnil. Je pravda, že u starších zámků se někdy střelka rozlomila. Stávalo se to u zámků s litou střelkou, ta při častém bouchání dveřmi uměla prasknout a pak bylo skutečně obtížné dveře otevřít. Ovšem nové zámky z HOBES na tuto vadu netrpí, nebál bych se toho.

rrt
hodnocení

0x

@quni chápu správně, že jsi škrt zaplatit cca 150 Kč za nový zámek? zadlabaci-zamky.heureka.c/...

pokud jsi odřezal i kliku, no tak musíš koupit kování (prodává se i s klikou), to přijde taky na nějakých cca 100 Kč

oboje koupíš v každém hobbymarketu, Obi, Hornbach, Bauhaus anebo u vás v železářství

anebo asi nechápu smysl a pointu dotazu... kutit evidentně nechceš ani neumíš, tak co je smyslem?

Zadlabavaci zamek, náhrada #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]