Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nájemní smlouva je úmluva dvou stran (pronajímatel a nájemce) a třetí strana (kromě úřadů, kdy jednáte za svou osobu a předložíte ji dobrovolně) do ní nemá co nahlížet. Toto se týká i té současné náj. smlouvy Vaší a toho pronajímatele, kterému poskytování jeho údajů úřadu (bez jeho souhlasu a vědomí) nemusí být příjemné, když je on poskytovat třetí straně nemusí. Dobře si rozmyslete, zda je to do budoucna dobrý nápad poskytnout tyto informace člověku, se kterým se hodláte rozvést, protože po Vás je úřad nechce. Vy mu je poskytnout nemusíte, protože Vy o nic nežádáte a nejste účastník řízení. Ať si to řeší úřad a Váš budoucí ex jiným způsobem (třeba čestným prohlášením). Nemáte povinnost dodávat kopii své náj. smlouvy, když k tomu nejste vyzvána úředně. Vy máte kopii nové náj. smlouvy svého budoucího ex? Pokud ano, tak svou náj. smlouvu kopírujte, pokud ne, tak to nedělejte. Zdravím!
já svým ovečkám říkal, že úředníkovi mají vyslovit souhlas s tím, že mohu řešit za ně jejich věci. Bez toho se s váma ten úředník asi moc bavit nebude
On má svoji nájemní smlouvu, kdy Vy nejste uvedena, té smlouvě uředníci nevěří? A Vaší smlouvě uvěří?
Já bych tam došel osobně se zeptat. Na druhou stránku, co se stane, když mu jí okopírujete?
Je vidět, že vůbec nevíte, co to je hmotná nouze, co to je doplatek na bydlení!
samozřejmě že když jsou manželé tak potřebuji doložit, že ten manžel bydlí jinde resp. že ta žena bydlí jinde - že má úplně jinou smlouvu, nevěřím, že jste někdy pronajímal někomu, protože pak by jste se pravděpodobně setkal s tím, jak fungují úředníci zejména co se týká doplatku, hmotné nouze (to jsou převážně lidi, kterým se pracovat nechce).
@milancukrar Manželka, družka, děti atd na nájemní smlouvě být nemusí a ani nebývají, ale přesto jde o jinou domácnost.
Já jsem do smlouvy vždy zahrnoval celou rodinu, páč pak je jasné, kdo tam bydlí. I pro úřady na podpory.
Vy možná jo. Ale já třeba bydlím sám. Zítra si možná nastěhuju nějakou slečnu, za půl roku zjistím, že je to kráva a zas ji pošlu dál. Nahlásit to majiteli musím, ale že by se kvůli tomu upravovala smlouva? To ne.
Pochopitelne, bez kopie a vasi soucinnosti nic moc na hmotce nedostane. Tak je na vas, jestli chcete projevit soucinnost nebo ne. Jak má ten úředník věřit, že teď bydlí váš manžel sám!?
A pokud mu nevěříte a nebo mu nechcete říci vaši novou adresu, osobně si myslím ale že jí zná, no tak můžete klidně komunikovat s jeho úředníkem, ti úředníci na hmotné nouzi, doplatku na bydlení jsou velice milí. Protože toho mají daleko méně než na příspěvkach. Tam jsou naopak velice nasraný. Ty úředníky ani nemusíte s ním konzultovat, zavolat jestli na ten úřad, řeknete že chcete hmotnou nouzi a kdo dělá jméno Novák, pak si ho najdete na webu a tam je jeho e-mailová adresa i telefonní číslo a nebo vás na něj rovnou spojí, vyřízeno za 5 min.
Pokud manžel žádá v rámci hmotné nouze o doplatek na bydlení, tak zcela pochopitelně úřad musí vědět jak bydlíte a musíte to doložit. Jste manželé, takže jste posuzováni společně. Rozvodové řízení na to nemá vliv. Neexistuje sebemenší důvod, proč byste neměla kopii smlouvy manželovi dát. Co by s ní mohl dělat jiného, než ji předložit úřadu? Tohle paranoidní utajování všeho možného vede k neuvěřitelně absurdním situacím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.