Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vazelína na potrubí

Od: hakl® odpovědí: 14 změna:

Zdravím! Jakou vazelínu použít na spojování KG potrubí? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, prostě to kupuji u vodařů, montážní mazivo anebo gel, 500gramů za stovku. V nouzi stačí cokoliv, jar, tekuté mýdlo... plivnout na to. Ale to mazivo je nejlepší. Jen bych se vyhnul vazelíně z dílen, té na stroje. To by asi nemuselo dělat dobře těsnění v těch trubkách.

hodnocení

5x

Buď špecializované mazací krém alebo núdzovo jar, šampón, indulónu... Vazelínu - ropné plastické mazivo - nepoužívajte. Môže časom poškodiť tesnenie. Z vazelín môžem s kľudom doporučiť asi len silikónovú. Ale predraží sa... Prípadne silikónový olej.

olinl

..s tou Indulonou souhlas..

tj
hodnocení

4x
Prodává se na to normálně mazivo na spojování trubek. Určitě není jedno, čím to máznete, protože to může obsahovat látky, které mohou poškozovat těsnění a za nějaký čas vám to může klidně téci. Omg, to by za to fakt stálo, když se s tím člověk celé dopoledne řeže a skládá to, navíc většinou se k tomu už nedá moc dobře dostat aby se to jen tak spravilo (v základech, v zemi, ve zdi). Pracujte tak a používejte takový materiál, abyste se ke své udělané práci nemusel v budoucnu nikdy vracet.
Vazelínou určitě ne.

krtek6
hodnocení

3x

obyčejnej JAR...

hodnocení

2x

Vazelinu urcite nie, kupte specialne mazivo v tube ma montaz KG rur.

spu

Já to třeba vazelinou mažu již desítky let.

Jakou vazelínu, kolikrát za měsíc?

tj
Spu. Od vás bych chtěl mít udělané trubky. (ironie) :-D

hodnocení

1x

Není vazelína, jako vazelína, některé jsou nevhdné, neboť naleptávají gumu.

Je lepší použít "vazelínu" k tomu určenou, mazadlo na trubky, někdo dává Jar, mýdlo...

Každý použije to nejlepší, co má.

el
hodnocení

0x
Použijte tu která je na to určena. Alternativně jsem v minulosti použil glycerin či indulonu a asi taky ok.
Při použití vazelíny na ložiska, jsem potřeboval po několika dnech jeden spoj pootočit a už to nešlo. Naleptalo to těsnění a kouslo se to tak, že jsem to musel odřezat a udělat znova.

hodnocení

0x

Pan Fitinka doporučuje pro to určené mazivo...abyste věděl, po čem se dívat... a ještě Bezpečnostní list, abyste věděl, co dělat při požáru maziva, jaké použít rukavice...a další, a další...

111®
hodnocení

0x

jak to tak čtu asi bych si vzal sádlo..

Taky nemám vždy po ruce NEUTREX, hlavně při nějaké havárii...pak se použije, co je po ruce...i sádlo...apod

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]