Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé sklo na dviřkach pračky

Od: andris odpovědí: 15 změna:
Dobry den.Zhruba po 12ti letech šla stara pračka do kopru a pořidily jsme si novou.Mame ji od pulky unora a dnes pri prani to v ni divne škrabalo a bouchalo.Myslela jsem si ze mince nebo zip a po vyněti pradla strep velikosti 5×7,bylo mi to divny.Dviřka jsou na maděru prádlo dva kusy dotrhany,netušim jak je na tom buben...
Každopadne nejde prat,protekalo to ven.
Chtela jsem se zeptat zda uznaji reklamaci,co delat,jestli servis apod...peru takrka denne mam maly deti.Bez pračky to nepujde.Dekuji za poznatky.
.

Prasklé sklo na dviřkach pračky
Prasklé sklo na dviřkach pračky #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Reklamujte u prodejce, pokud tedy prokazatelně víte, že jste to sama mechanicky nepoškodila.

Ono to prasklé sklo není tak neobvyklé, může to být klidně vada materiálu, navíc vada do 6 měsíců..

Zde v odkazu vyjádření dTestu k podobnému problému vasestiznosti.cz/...

doplněno 12.04.23 17:01:

@andris, zip to samozřejmě neudělá. To fakt může být vadné sklo již z výroby, reklamaci musí prodejce uznat, nenechte se odbýt.

andris
hodnocení

Dekuji.Me se to v zivote nestalo ze by prasklo sklo u drivejsich pracek a to se tam obcas točily ruzny opomenuty veci z kapes.Ano byla tam jedna mikina se zipem ale probuh to ma neco vydrzetPrece jeden zip nemuze takhle vystrelit sklo.

Moze, 1200 otacok je dost, to je podobne vystrelu z malorazky, ked to trafi spravne miesto. Tazky kovovy zips je ako gulka. Pri reklamacii to urcite nespominajte.

asd1

Pokud v návodu neni jasně napsaný že prádlo se zipem tam nesmí, tak to zmínit klidně může. Mmch. pračka do který nesmí běžný oblečení by byla dost velká známka punku...

@peter - při těch otáčkách tam ten zip nelítá ze strany na stranu, ale je odstředivou silou tlačen na stěnu bubnu, takže to přirovnání ke kulce asi ne. A jak už je tu psáno - s tím výrobce musí počítat, že jsou na prádle zipy a druky, přece se to nebude před praním párat. Rozhodně zkusit reklamaci a být neodbytný.

hodnocení

3x

To je jasná reklamace. Neztrácejte čas pochybnostmi a reklamujte!

hodnocení

2x

Pochybujem, ze vam toto uznaju ako reklamaciu, vyhodnotia to ako mechanicke poskodenie z vasej viny, napriklad tazke kovove pracky / nity / zipsy na obleceni. Skusit to mozete, ale vidim to na uhradu z vasej strany.

hodnocení

2x

To je na reklamaci, i když prodejce se nejspíš bude cukat, že jste něco těžkého zapomněla v kapse. Skla praček vydrží hodně, nějaký zip či spony nemají sebemenší šanci ho rozbít. Tohle sklo nejspíš mělo nějakou vadu.

hodnocení

0x
Jsou tu dvě věci proti sobě. Záruka se zpravidla nevstahuje na nechanické poškození zákazníkem. Současně je takto brzy po koupi prodejce povinen vám "věřit", že vy jste to nepoškodila, pokud nemůže dokázat opak. Pokud jste si tedy jistá, že v pračce nebyl kámen, sklo, nebo něco těžkého kovového (zip fakt ne), tak si stůjte za svým, že obsah jste obsah vybrala a nic problematického tam nebylo. No a pokud nebude prodejce extra slušný, pak to bude o tom, kdo bude odhodlanější.
No a stejně bych se podíval, za kolik se sklo, nebo dvířka dají koupit, protože prát člověk potřebuje a tohle se může vléct. A taky zavolat servisní středisko, jak jsou ochotni to řešit.

kejki
hodnocení

0x

Právě se mi vysypalo sklo pračky Beko do ždímající pračky. Takže než jsem to vypnul, je potrhané nějaké prádlo, otřepy na bubnu a oštípaná jedna přepážka v bubnu. Jo a vevnitř trika, ponožky a jedny džíny.

Tak se ptám: Jak tazatelka dopadla?

andris
Dobry den.Reklamovaly jsme pračku u prodejce,odkazaly nas na servis.I kdyz tato firma od nas sidli 200m po vyplneni vsech papiru a vyrobnnich cisel jsme 2 mesice cekaly nez prijde pan s novymi dvirky a vymenil je.
kejki

Díky za odpověď.

Andris, smutný příběh *alene*

Asi bych nebyl tak tolerantní - po 30 dnech bych jim pračku vrátil. Pokud jsem tedy správně pochopil, že to byla záruční oprava.

Právě proto bych si ta dvířka koupil a vyměnil sám, rodina přece nemůže být tak dlouho bez pračky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]