Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouva na tři měsíce

Od: tresda odpovědí: 4 změna:
Stěhuji se do nového bytu a majitel mě dal smlouvu na tři měsíce, s tím , že potom ji je možnost prodloužit na rok? Je to normální postup, jak otestovat nájemníka , že bude platit ,a že s ním nebudou problémy?
Docela se toho bojím , což když to nevyjde? A já budu za tři měsíce pod mostem?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, je to dnes celkem běžný postup, i když 3 měsíce jsou docela málo. Většinou se dává smlouva na půl roku až rok.

hodnocení

2x

Dyť je to normální. Většina zaměstnavatelů dá taky smlouvu na 3 měsíce aby si člověka otestovala. To samý chce ten majitel, otestovat si člověka. Kdybych měl několik milionů koupím nějaký byty a pronajímám. Taky bych to tak dával, ale možná na půl roku.

hodnocení

1x

U některých nájemníků jsem to praktikoval rovněž.

A já budu za tři měsíce pod mostem ***ne, určitě se domluvíte na pokračování, pokud budete dodržovat podmínky.

goat
hodnocení

0x
Pokud se něco v poslední době nezměnilo, měla by být nejkratší doba na sjednání nájmu 6 měsíců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]