Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsme se stěhovali. Zjistili jsme, že nám někdo odcizil krabici s knížkami - okolo 3000kč. Krabice jsme nechávali na chodbě samotné max 2 minuty, když jsme přinášeli ostatní nábytek. Zmizela jen jedna krabice. Musel to být někdo ze sousedů, chodba je uzamčena. Kamera na chodbě není, má smysl to dát na policii?
Děkuji
2x
Hlásit to smysl to nemá. Co policii řeknete? Jak dokážete, že ty knížky měly cenu 3000 Kč? Jak dokážete, že jste tu krabici někde jen na pár minut odložil a že jste jí třeba nezapomněl v minulém bytě? Jak dokážete, že taková krabice vůbec existovala?
doplněno 11.04.23 18:58:
Žádný soused se pochopitelně nepřizná, ale není vyloučené, že až doma zjistí co vlastně sebral, nenápadně Vám krabici položí za dveře
.
1x
Ne. Nikdo ze sousedů se zcela jistě nepřizná ani vám, ani policajtům. A PČR obejde sousedy aby se neřeklo, a případ odloží. Každopádně tam máte povedené sousedy, to aby člověk byl stále ve střehu ![]()
JJ. Policie se tím sotva bude zabývat. Kdyt tak maximálně obejdou sousedy a tím to pro ně končí, nakonec, byla to volně odložená věc.
@habin - byla to volně odložená věc
S tímhle přístupem se můžete jednou dost divit ![]()
Z. č. 251/2016 Sb.o některých přestupcích
§ 8 Přestupky proti majetku
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že úmyslně
c) přisvojí si cizí věc nálezem nebo jinak bez přivolení oprávněné osoby
@peters - Jistěže by to PČR odložila - ale nešlo mi o konkrétní bednu četby. Jen jsem chtěla dotyčného upozornit, že nic jako "volně odložená věc" k libovolné dispozici neexistuje, respektive nikdy neví, kdy a kdo ho práskne, když někde něco "odloženého" najde a sebere (nemyslím ukradne).
A když už jsem v tom upozorňování - vzhledem k uváděné ceně knih se trestný čin nestal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.