Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotovoltaika, zapojení

Od: rick01 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych s ezeptat ohledně zkušenostís Fotovoltaikou, máme plynový kondenzační kotel a zvažujeme poříázení fotovoltaiky s nějakou státní dotací --> jinak bychom asi o tom vůbec neuvažovali návratnost by byla v nedohlednu. Nicméně chtěl jsem se zepotat jestli nemáte nějaké zkušenosti s instalací? Máme nové zrekonstruovaný dům a rozhodně nechcí nic nikde kvůli panelům rozbíjet. Mám hned za několik přístavků na jejíž střechah by panely mohly být, ale nevím jak elektřinu dovést domů, mám z těch přístavků do pojistkové skříně dovedenou elektřinu(v těch přístavkách mám dílnu, kde je 380)... Tak myslíte si že je možný tady to vedení použít obráceně a přivést elektřinu takto do domu?

Díky:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nic jednodušího, na zjištění, nežli oslovit asi 10 firem, aby přišli, navrhli řešení, ekonomické zdůvodnění a pak se rozhodnete.

Určitě se firmy budou lišit v návrzích a postupech, Vy pak budete vědět přesně, kudy, co a kam povede.

riva
hodnocení

4x

Pokud tomu nerozumíte a navíc ještě chcete systém s dotací, tak skončíte se standardní stavebnicí, která vyhovuje dotaci a kterou dotační firmy sekají jak cvičky. Užitná hodnota takové elektrárny bude pro vás nízká.

hodnocení

2x

Projektant realizacnej firmy vam vsetky tieto otazky zodpovie a navrhne riesenie. Na dialku sa v takejto zlozitej otazke bez obhliadky miesta odpovedat neda. Dalsia je vec je ochrana pred bleskom.

Obecne su panely upevnene na nosnych listach a listy su kotvene do strechy.

hodnocení

2x
I stou dotací je návratnost v nedohlednu.
Úpravám elektroinstalace se nevyhnete.
Nejdřív si musíte rozmyslet k čemu chcete fotovoltaiku využívat, jen k ohřevu TUV, ostrovní elektrárnu, prodej přebytků.

jarinek*
hodnocení

2x

Nedokážu si představit, jak by se FVE mohla ke kondenzačnímu kotli vyplatit. I s dotací. Ale určitě máte dobře rozmyšleno, že máte elektroauto, budete výhodně výrobu prodávat, nebo máte doma jiný výrazný spotřebič.

hodnocení

2x
Fotovoltaika k čemu? Pokrytí domu, ohřev vody,baterie? Nebo ostrov?

hodnocení

2x

Radil bych více přemýšlet, uvažovat a počítat.

A teprve potom se dívat na Youtube na videa o FV a brát je spíše jako veselohru, než co jiného...

Ovšem pokud máte na zahradě stodolu, můžete tam v létě elektřinu skladovat pod senem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Fotovoltaika

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]