Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je rozdíl mezi těmato dvěma kultivátory

Od: suzymon® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, kokám v Lidlu na ty to dva kultivátory, který lidé používají i k rytí zahrádky. Potřebovala bych vědět jaký je rozdíl mezi těmito dvěma. Teda kromě ceny, samozřejmě. Který je lepší, mně připadá snad lepší ten levnější, když se sám automaticky promazává. lidl.cz/... lidl.cz/...

lidl.cz/...

Mohli byste mi to prosím vysvětlit? Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Vždyť jsou uplně stejné krom ceny.Tak vemte ten levnější.

hodnocení

No je tam malý rozdíl v tom, že jeden je 1 500W a ten levnější je 1 400W. Jinak otáčky na prázdno jsou stejné a všechno je podle mne také stejné. Tak jestli je velký a poznatelný rozdíl v tom příkonu. *co*

hodnocení

2x

Vysvětlil bych, ale dalas sem odkaz pouze na jeden a ten stejný kultivátor třikrát.

Já jsem si přepočítal otáčky a 380ot/min je 6,33otáčky ze sekundu.Když si to porovnám s rotavátorem na vari zahradní traktor, tak tam mám otáčky 29otáček za minutu při zařazené jedničce (to je pomalé, ale na tvrdou půdu a narušení horní vrstvy dostačující.

Když zařadím na převodovce dvojku, tak otáčky jsou 97ot/min a to už je docela fofr a dřina celý stroj ovládat.

Takže při otáčkách 380ot/min si myslím, že ten stroj bude poskakovat po tvrdé horní vrstvě hlíny.

Odhaduju, že rozdíl mezi kultivátory bude pouze ve výkonu elektromotoru. Prostě vyrobí jeden typ nářadí a aby získali dva výrobky, tak na stejný spodek osadí jednou slabší elektromotor (nižší cena) a jednou silnější elektromotor (vyšší cena), ale rozdíl 100W asi nebude tak zásadní.

Spíš si neumím představit práci na zahrádce a tahání prodlužováku za sebou. Ale to je tím, že mám stroj se spalovacím motorem.

111®
hodnocení

2x

s tím samomazáním je to tak, že se mazat budou, pokud tam dali tuk. Já mám malý a mažu ho vazelinou co mi doporučili, taková černá, maže se z boku, je tam asi v půlce mezi motorem a převodovkou šrobrk na imbus klíč. Tam se cpe vazelinna.
Dá se s tím porovnat záhon ale dělám to tak, že ho táhnu k sobě a couvu, dopředu to více skáče. Sílu to ale také chce..

hodnocení

A máte ten samý? Já teda moc síly nemám. Tak jestli nemám raději zůstat u toho rýče. *co*

111®

Mám Hecht , moc jsem to nestudoval a musím končit..omlouvám se.

hodnocení

2x

Moja, predpoveď je,že to veľmi skoro vyhodíte. Sused to raz použil na zahrádke,tiež z Lídlu. Inak motor 1500 W je na také veci slabý.

111®

slabý není je to zpřevodováno do pomala. Ještě se mi ho nepodařilo v zemi zastavit..

Keď ho zastavíte,tak už bude neskoro.

hodnocení

Slavko, já se nechci hádat, ale jestli máte chuť, tak se koukněte na to video, kde ten stroj předvádí v reálu. Je to na YouTube, a tam to nevypadá vůbec špatně. Když se zastaví, třeba kvůli namotaným kořenům, tak se to očistí a jede se dál. ;) Na nějakou hlubokou orbu to není, ale na záhonky by to mělo stačit. A chlapovi už určitě. Tak třeba ten Váš soused nebyl moc zručný. :)

111®
hodnocení

2x

tady to má to mazání:

doplněno 10.04.23 10:23:

je nutno klinout na obr.

Jaký je rozdíl mezi těmato dvěma kultivátory
hodnocení

Aha, tak děkuji. Já jsem právě koukala na YouTube, na videa lidí, kteří ten přístroj mají, a viděla jsem v reálu jak to funguje. No a musím přiznat, že to vypadá celkem dost dobře. Používali to v terénu dost zarostlém, i okolo stromů, který byl hodně zarostlý drny, a přesto to fungovalo. To nemohli nijak nafingovat na objednávku, třeba od prodejce. Akorát se tam říká, že je třeba vyměnit směr těch lopatek, ty jsou tam prý obráceně. A říkal to jeden Polák a jeden Francouz, tak to bude asi pravda. Ukazovali návod jak to udělat. Já si to koupím a pak sem napíšu jak to funguje. Potřebuju to na záhonky. :)

hodnocení

lidl.cz/... To jsem ale trdlo, tak dodávám druhý. A moc děkuji.

hodnocení

Já jsem někde četla, že prý s tím jde i slušně zrýt malá zahrádka. A já mám malou zahrádku a bolí mne záda. už jsem holt stará. ;) Tak jsem si myslela, že by mi tohle pomohlo.

guma

Mám doma a nepoužívám. Raději poryji ručně a uhrabu. Je s tím dost práce dávat stále pozor na šňůru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]