Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odporový drát - OBI či Baumax?

Od: mibo odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám takovou prosbičku, potřeboval bych odporový drát do řezačky polystyrenu, prošmejdil jsem e-shop OBI i Baumax a nic takového jsem tak ale neviděl. Jediné, kde jsem ho našel, tak byl Bauhaus, ale ten mám 100 km daleko.

Kdyby nebyly Velikonoce, tak objednám přes e-shop, ale potřebuji ho nejdéle zítra sehnat. Neví, zda ho opravdu v OBI či Baumaxu nškde nemají? Zda třeba někdo nekupoval.

Nebo případně nějaká alternativa, kterou tam mají a bude fungovat?

Moc díky za jakoukoli radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neválí se doma stará nepoužívaná žehlička, kterou byste mohl kuchnout?

mibo
hodnocení

Bohužel ne, před měsícem vše, co by se dalo vykuchat, odvezeno do sběrného dvora *zed*

111®
hodnocení

0x

jde o to jaký to má mít odpor, dá se použít třeba vázací drát na plot...

To jsem zkoušel, řezal jsem elektrodovou svářečkou, staženou na minimum. Musel jsem vyhrabat na půdě starý pedál k šicímu stroji a přes něj to nohou zapínat a vypínat podle barvy drátu, jinak to uletělo jak řepa. Nic moc práce...

111®
hodnocení

0x

tak je pravda, že ten drát na to stavěný není, já ho používal na srážení v nabíječce, ale vodící, ne vázací..

hodnocení

0x

Já bych řekl, že hledáš řešení něčeho, co řešení nemá.

Buď napíšeš odkud jsi a někdo z blízkého okolí ti tady odepíše, že doma odporový drát má a můžeš si pro něj přijet.

Nebo se zkusíš zeptat sousedů a známých, jestli někdo nemá starou žehličku nebo starší topné těleso (přepálené).

Taky můžeš zkusit sehnat někoho kdo má přístup na sběrný dvůr a bude ochoten tě tam pustit, abys tam zkusil najít nějaký přístroj s topnou spirálou.

Originál drát do řezačky polystyrenu by mohli mít v prodejně, kde prodávají i tu řezačku na polystyren. Ale jestli tam budou mít v sobotu otevřeno? to nevím.

hodnocení

0x

Odkud jste?

bery*
hodnocení

0x
Netuším sice, jakou délku a odpor ten drát má mít, ale co jako náhradu použít nějakou rozmotanou pružinku, možná i z propisky?

tuk
hodnocení

0x

Rozebrat bojler dražice :) ty Novější od 2016 mají výkon 2,2 a dvě paralelně připojený spirály tak si jednu můžeš vzít

Ten má na keramický suchý spirále spoustu odporového drátu, ale je to smotaný do pružinky, nevím jestli to půjde narovnat, když to bude starý zkřehlý?

Jinak je vtipný že nenapíšeš ani odkud jseš, odporového drátu bych tady určitě každý doma ve tvém okolí měl spoustu, já jsem si to stavěl podle tuším časopisu ABC před mnoha a mnoha lety a někde se mi to valí, taková řezačka malá :))

hodnocení

0x
Obvolajte požičovne náradia. Ak majú rezačku, tak takmer určite budú mať ND.

hodnocení

0x

Jestli máte kytaru tak strunu E.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]