Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Poraďte mi prosím jen stručně.
Každý den řežu mnoho závitů, posouvám vrtačku po stojanu, mažu veškerý obráběný materiál a a i šroby, kterými to šteluji. (pozn.: veškeré imbusové šrouby jsem nahradil křídlovými – protože to ve stojanu potřebuji neustále posunovat a i měnit vrtačky). Zatím vše mažu převoďákem, ale už ho nemám, zato mám spousty olejů na vaření.
Jaký tedy nalejt trychtýřem do olejníček?
Řepkový nebo slunečnicový?
Moc díky
Michal
3x
doplněno 07.04.23 13:15: Nemate zac. A repkovym olejem nemazte otocne spoje nebo kluzne plochy na pouzivanem strojnim vybaveni/naradi ani obrabeny material, ale jen zavitnik pred vsunutim do vyvrtaneho otvoru (napr. stetcem). Na stroje pouzijte strojni olej.
voda , tekutý mýdlo, trochu petroleje a olej ale ne jedlej. protřepat nebo promixovat a můžete mazat, pokud máte moliko nebo práškový grafit tak se dá také přidat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.