Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nádobí do mikrovlnky

Od: billr* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

marně hledám jakým způsobem se na nádobí označuje, že je vhodné, či nevhodné do mikrovlnné trouby.

Písemných informací jsem našel plno, ale jen všeobecné! Potřebuji vědět jaký symbol či jiné mi na nádobí

vysvětlí zda ho mám či nemám používat v mikrovlnce. Hlavně u různých plastů je to nepřehledné, protože nejsem

odborník tak nerozeznám druhy plastů!

Děkuji za odpovědi .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měl by tam být znak podobný jako zde:

www1.tescoma.com/...

lidus*
hodnocení

2x

porcelán každý který nemá celý kroužek-stříbrný a podobně, stačí ho narušit oškrabáním aby nebyl spojený. Plasty kupuju kdekoliv jak píší vhodné do mikrovlnky tak už víc nepátám a zatím vše v pohodě.

kytka*

Nebylo ale myšleno nádobí na vaření v mikrovlnce? Nebo pouze ohřívání?To z dotazu není dost jasné.

jabraka*

I při malém ohřevu se může některá část jídla ohřát bodově na vyšší teplotu.Proto musí být plast odolnější než 50 st.

Do mikrovlnky používám nezdobený porcelán,nebo sklo.

JABRAKA

hodnocení

0x

Případně tam může být teplotní označení. Např. - 30 C - + 45 C. Tzn. nádobí vhodné do mrazničky i mikrovlnky.

45 °C je strašně málo. Tepelná odolnost musí být kolem 120°C

Uvedl jsem to jako příklad. Na ohřev těch 45 stupňů stačí. Na vaření je samozřejmě potřeba více. Nemám teď po ruce žádný kousek abych se podíval. Ale mám pocit, že máme doma dva typy. Jeden těch -30 až +45 a pak další, kde je tuším +120, nebo tak nějak.

billr*
hodnocení

Zatím děkuji všem co mi odpověděli.

Pro upřesnění-jedná se mi o ohřívání .

Omlouvám se za neupřesnění otázky, které je logické.

Díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]