Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké uhlí do grilu

Od: kum3d odpovědí: 2 změna:
Zdravíčko. Nějak jsem nenašel správnou sekci. Chtěl bych se vás zeptat jaké uhlí sypete do grilu. Mám takovou tu lokomotivu od Hechtu. Nevím zda objednat velké kusy, třeba Que Bracho, nebo něco menšího. Většinou jedeme rychlovky, ale třeba velké množství za sebou, ale zkusil bych i něco na "dlouho". Tak aby to vydrželo žhnout nějakou chvíli. Brikety nechci, těm jsem nepropadl. Poradíte? Děkuji :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
V tom vašem Sentinelu můžete v té menší komoře po čase rozpálit novou dávku uhlí, vysypat opatrně do popelníku a z něj doplnit k dohořívajícímu uhlí ve velkém válci.
Pomůže také regulovat tah komínovou klapkou, pokud ji má. Pokud ne, tak dvířky a klapkou malé komory.
.
Brikety bývají z lisovaného uhelného prachu. Také z prachu z dřevěného uhlí. Většinou.
Z mých zkušeností ale vydrží žhnout déle, než běžné dřevěné uhlí.
.
Používám obyčejné dř. uhlí, běžně dostupné v obchodech, benz. pumpách a pod. Rychleji se drobné kusy rozžhaví, než velké kusy.
.
Mám rád opékané nebo pečené potraviny dobře prohřáté, propečené, ale nespálené. Proto preferuji opékání pomalejší, většinou hoduji, až když se nacpou nedočkaví nenažranci, a moje pochoutky si klidně užívají už jen menší žár. Mám čas je otáčet, kontrolovať, dopékat. Proto také preferuji grily otevřené, nejlépe s možností změny vzdálenosti roštu od žhavého paliva.
.
Srdcovkou, už roky, je ale klasické ohniště na kraji lesa, nad kterým používáme na lehké konstrukci z roxorů různé kovové mřížky, děravou pánvičku, hliníkové tácky, litinové tácy. A jako palivo v okolí nasbírané dřevo. Ovšem už jen žhavé, bez plamenů...

hodnocení

0x

To Que Bracho jsem loni vyzkoušel,trvá déle než se rozpálí,ale pak vydrží hodně dlouho,proto ho už nekoupím,při našem grilování nevyužiju ,,dlouhé,,teplo,ale jinak hřeje dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]