Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pověsit skříňky rovně ke stropu

Od: unulka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

spodní skříňky mám zavěšené, navrtala jsem do zdi lištu a použila ji jako "opěrný" bod - všechny skříňky na ní sedí. Teď mě čekají horní. Jelikož mezi nimi bude ve většině případů mezera, tak tam stejný systém použít nelze (lišta by byla vidět). Budou kousek od stropu - cca 2cm. Nemáte nějaký fígl, jak to udělat, aby byly i ty vrchní rovně? Ikea ke skříňkám prodává závěsné lišty, ale to by byla vzhledem k jejich ceně až ta poslední varianta..

Jak pověsit skříňky rovně ke stropu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

7x

Udělat si rovnou čáru, kde se bude vrtat, třeba laserovou vodováhou, nebo postaru brnkačkou a šlaufkou. Někdy to stačí odměřit od stropu.

unulka*
hodnocení

ježiš no jo! Brnkačka.. to mi úplně vypadlo! *zed*To je úplně idealní řešení *palec2* já hlava dubová.. děkuju moc! *placni*

hodnocení

5x
Opravdu je chcete 2 cm od stropu? Vznikne tak dost nešikovný úzký nevyčistitelný prostor, kde sa vám mohou uhnízdit i nějaké breberky.
Jak nízko máte strop? Já jsem manželce namontoval dokonce dvě patra horních skříněk na sebe a ještě zbývá cca 60 cm.
unulka*
hodnocení

Ten vzniklý miniprostor mezi skříňkami a stropem přijde zadělat/zalištovat ;) strop je cca 253 +-1cm, jak kde

Tak to jo. A ta linková stěna je tato vysoká, nebo je to vaše volba umístit skříňky tak vysoko?
unulka*
hodnocení

To je obýváková stěna co teď řeším ;) ale kuchyňskou linku mám taky pod stropem..horní skříňky jsou 100cm vysoké, tam musela být kvůli liště pro zavěšení trošku větší mezera, ale ne o moc, tuším že jsem lištu navrtávala 5 cm od stropu.

sick
hodnocení

0x

Ta IKEAdská lišta má taky jednu nevýhodu, myslím že mi přes ní nešly protáhnout kablíky pro podsvícení skříněk. Ale pro rychlou montáž skříněk na zeď je to ideální řešení, asi tak 10x rychlejší a přesnější než ostatní metody :)

unulka*
hodnocení

Kuchyň jsem tak pověsila, tam to dávalo smysl. (2m lišta stála asi 250). ale tahle lišta je dost předražená :( tak se mi do toho zrovna moc nechce a hledám nějaké náhradní řešení. Brnkačka je dobrá.. navrtám první a poslední.. a brnknu :) to bude fajn..

hodnocení

0x
To je pořádná stěna, to máte zavěšenou i spodní řadu skříněk bez nožiček?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]