Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju poradit s těmito dveřmi: livero.cz/...
Z návodu vše chápu, s montáží si poradím, jen se mi prostě nechce věřit, že šrouby 4*30 udrží dveře co mají skoro 30kg. Však je mezitím ještě obklad + lepidlo (cca 1,5cm), obklad je na ytongu. Nechápu, jak by to drželo, a proto prosím o radu. Koupím šrouby 4x50/60 a hmoždinky, nebo chemickou kotvu jen tak na sucho, nebo hmoždinky a kotvu?
Ještě doplním, že hmoždinkám od výrobce se snad ani nedá říkat hmoždinky, ale kust plastu.
Mám z toho docela vítr, tak se mi hodí jakákoliv rada.
V příloze je PDFko s manuálem, mám dveře 211-1 (první stránka)
Moc děkuju.
![]() |
PRETORIA.pdf | 951.78 kB |
Před 3 dny jsem osazoval dvojitý dveře a taky na ty hmoždinky , co tam byly dodány. Podklad dlaždice a ytong. A drží to dobře. Nevím, co se Ti nelíbí a nezdá? Jsou tam 3 šrouby v liště.
dden- to je na Tobě, čemu chceš věřit. Já Ti to nevnucuju. Chtěl jsi to vědět, jestli to udrží. Nic víc. Posouzení je na Tvým úsudku. Pokud tomu nevěříš, tak to provrtej skrz a dej tam závitovou tyč, podložky z obou stran, zadělej to chemickou kotvou, pojisti to ještě jedným šroubem a další chemickou kotvu. Pak to asi již nespadne. Buď fit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.