Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchycení dveří, sprchový kout

Od: dden odpovědí: 6 změna:

Zdravím, potřebuju poradit s těmito dveřmi: livero.cz/...

Z návodu vše chápu, s montáží si poradím, jen se mi prostě nechce věřit, že šrouby 4*30 udrží dveře co mají skoro 30kg. Však je mezitím ještě obklad + lepidlo (cca 1,5cm), obklad je na ytongu. Nechápu, jak by to drželo, a proto prosím o radu. Koupím šrouby 4x50/60 a hmoždinky, nebo chemickou kotvu jen tak na sucho, nebo hmoždinky a kotvu?

Ještě doplním, že hmoždinkám od výrobce se snad ani nedá říkat hmoždinky, ale kust plastu.

Mám z toho docela vítr, tak se mi hodí jakákoliv rada.

V příloze je PDFko s manuálem, mám dveře 211-1 (první stránka)

Moc děkuju.

PRETORIA.pdf 951.78 kB

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Hmozdinky dejte vhodne do ytongu, pripadne nove vruty by mely byt nerezove. Listu bych pred uchycenim podmaznul sanitarnim neutralnim silikonem, obklad pred nalepenim odmastete lihem nebo benzinem.
dden
hodnocení

Děkuji, a co ta délka? Mám zvolit delší jak 30? Mně to opravdu přijde málo...

Dejte lepsi hmozdinky, vruty jsou ok. To bude drzet….

aaa
hodnocení

0x

Před 3 dny jsem osazoval dvojitý dveře a taky na ty hmoždinky , co tam byly dodány. Podklad dlaždice a ytong. A drží to dobře. Nevím, co se Ti nelíbí a nezdá? Jsou tam 3 šrouby v liště. *nevi*

dden
Uplne tomu neverim no...
aaa

dden- to je na Tobě, čemu chceš věřit. Já Ti to nevnucuju. Chtěl jsi to vědět, jestli to udrží. Nic víc. Posouzení je na Tvým úsudku. Pokud tomu nevěříš, tak to provrtej skrz a dej tam závitovou tyč, podložky z obou stran, zadělej to chemickou kotvou, pojisti to ještě jedným šroubem a další chemickou kotvu. Pak to asi již nespadne. Buď fit. *dril*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]