Dobrý den, Mám svedené dvě kg trubky 110 do šachty která bude pokračovat dalším odtokem do kanalizace. Jaký mám zvolit průměr potrubí? Jedna trubka kg 110 je z okapů, druhá je odtok z koupelny, kde je umyvadlo, sprcha, pračka, použití dvěmi lidmi. Starý odtok byl řešen kameninovou trubkou cca 125mmm. Nový by stačil také 125 nebo raději zvolit kg 160? Děkuji
Před 30 a více lety ČSN neumožňovala použít pro potrubí ležaté kanalizace (s napojením WC) menší DN než 125. Proti tomu dnešní ČSN umožňuje za určitých podmínek (pro tentýž případ) i použití DN110.
Jo? Je tam požadavek na DN160? Já jsem tyhle ptákoviny naposled počítal u maturity a tak nějak mám zafixovaný, že od baráku vyjde vždycky 125mm s přehledem a pak do páteřní což byly většinou tak DN250-300. Takový obecný pravidla, na kterýma člověk už neuvažuje, že 100 je okap 125 je odpad a víc už je když je to něco velkýho
Ano, je to tak. Přípojka min.DN160(150) a hlavní veřejná kanalizace min.DN250. I větších přípojek se pak dokládá hydraulický výpočet (ale často ho ani nikdo nechce). Vzato ale hodně vědecky, pak je to ještě o něco složitější.
Dobrý den, WC je vedeno samostatně jinou větví. Doteď tam je kameninová trubka cca 125mm a je z půlky zarostlá a i tak to odtéká a funguje. Děkuji vše za odpověďi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.