Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KG potrubí dimenzování

Od: petrnovak10* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Mám svedené dvě kg trubky 110 do šachty která bude pokračovat dalším odtokem do kanalizace.
Jaký mám zvolit průměr potrubí?
Jedna trubka kg 110 je z okapů, druhá je odtok z koupelny, kde je umyvadlo, sprcha, pračka, použití dvěmi lidmi.
Starý odtok byl řešen kameninovou trubkou cca 125mmm.
Nový by stačil také 125 nebo raději zvolit kg 160?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

160mm

doplněno 04.04.23 20:08:

Pamatuji před 30 lety, stačila všude 110, pak 125, te%d se dává 160 a občas se již vyskytně projekt se 200mm.

To samé s Kari sítí, začala 4mm, pak 5, teď 6mm ale synek již mí 8mm kari...do obyváku.

Před 30 a více lety ČSN neumožňovala použít pro potrubí ležaté kanalizace (s napojením WC) menší DN než 125.
Proti tomu dnešní ČSN umožňuje za určitých podmínek (pro tentýž případ) i použití DN110.

hodnocení

2x
Stačil by klidně odpad DN125, ale snad všichni správci kanalizace co znám, požadují od RD DN160.
krtek6

Jo? Je tam požadavek na DN160? Já jsem tyhle ptákoviny naposled počítal u maturity a tak nějak mám zafixovaný, že od baráku vyjde vždycky 125mm s přehledem a pak do páteřní což byly většinou tak DN250-300*smich*. Takový obecný pravidla, na kterýma člověk už neuvažuje, že 100 je okap 125 je odpad a víc už je když je to něco velkýho:-D

Ano, je to tak.
Přípojka min.DN160(150) a hlavní veřejná kanalizace min.DN250.
I větších přípojek se pak dokládá hydraulický výpočet (ale často ho ani nikdo nechce).
Vzato ale hodně vědecky, pak je to ještě o něco složitější.

hodnocení

2x

Pokud tam není napojené WC je 160 naprosto zbytečná.Nikdy Vám nepůjde z koupelny a okapů všechna voda najednoua pokud,tak ta šachtice to zredukuje.*nevi*

hodnocení

0x

Jenom pro zajímavost.Kam Vám ústí WC?

petrnovak10*
hodnocení

Dobrý den, WC je vedeno samostatně jinou větví.
Doteď tam je kameninová trubka cca 125mm a je z půlky zarostlá a i tak to odtéká a funguje.
Děkuji vše za odpověďi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]