Budu dávat na dřevěné schodiště kobercové nášlapy. Nášlapy mají zespodu pásek na přilepení k podkladu. Nevěřím ale, že tento způsob nějak dlouho vydrží a asi se to brzy odlepí a někdo pojede jak po másle. Čím nášlapy připevnit? Kobercová páska asi taky nebude moc trvanlivé řešení, lepidlem - to už asi těžko někdy oddelam nebo zničím schody... nebo rovnou přistoupit k nějakým hrebíčkům? Děkuji za nápady.
Ať použijete pásku, nebo lepidlo, tak pokud ty schody nejsou extra dobře nalakované (ale zřejmě i tak), dojde k tomu že lepidlo se vsaje do dřeva a vytvoří trvalé fleky, které půjdou odstranit jedině obroušením. Tedy musíte být smířen s tím, že na těch schodech už vždy bude muset být něco nalepeného.
My to máme nalepené originál pásky a už pár let drží bez problémů ... Může záležet na výrobci, ale pokud neodzkoušíte...pro případ oprav mám doma trvale k dispozici tenkou oboustrannou pásku, něco podobného novobal.cz/...
Kdysi jsem lepil koberec na smrkové schody klasickým kostním klihem. Drží to už 40 let. Jestli to jde odtrhnout netuším, neměl jsem potřebu to zkoušet. Ale předpokládám, že na dřevě klih zůstane a musel by se obrousit.
Nejrůznějším lepícím páskám moc nevěřím, ale i kdyby držely, po odstranění tam určitě po nich nějaké stopy také zůstanou.
Mám nalepené nášlapy po slevě z Lidlu (asi) na schodech bez laku, natřeno pouze lazurou. Drží už 3 roky. Ono se to lepidlo z lep. pásků časem celkem dobře spojí s těmi schody, spíš dojde k poškození schodnic, až budu nášlapy někdy v daleké budoucnosti sundavat. To je mi ale jedno. Za dopoledne pouze lokálně přebrousím, očistím, do večera to má dva nové nátěry a za 20 hod. na ta samá místa nalepím nášlapy nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.