Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmel na SDK

Od: pet* odpovědí: 18 změna:
Zdravím,poradi mi nekdo kakej tmel na sdk.je jich spousta a nevim jakej.jsou zakladni a finalni,nejradsi bych nejakej univerzal na vsechno.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

5x
Lepší je použit vždy 2 různé tmely.
Na tmelení spár uniflott nebo rokoplast ty jsou pevnější a podstatně lépe přílnou k podkladu. Pak po přebroušení nějaký finiš. Ten je jemnější, ale taky jde do něj větší poměr vody, lépe se brousí.

jendad
hodnocení

4x

Před deseti lety jsem používal tento levnestavebniny.cz/...

A oni jej dokonce slevnili o stovku (5kg balení) . Vcelku zajímavé na to , že všude tvrdí jak se zdražuje .

jendad

Ještě doplním , použijte do spár papírovou pásku .

eshop.stavebninyorlova.cz/...

Plastové a skleněné se do rohu blbě dávají a je to hrozná práce . Takovéto drobnosti jsou u nás šíleně předražené .

re4zon
hodnocení

4x
Jako univerzal rifino top. Ma pevnost zakladniho tmelu a brousi se jak finis.

krtek6
hodnocení

2x

Na spárování je v OBI nebo PRO DOMě malej pytlík asi za 100,- možná už dražší...dobře se s ním pracuje...jméno nevím...OBI to má od Rigipsu a PRO DOMA má nějakou francouzskou značku a smrtí to po citronu...jako finiš tmel DEK FINISH

hodnocení

0x

Na spáry SDK se používá modelářská sádra,která se po zatvrdnutí zabrousí.:)

02.04.23 20:49

která?

kmet

To je úplně jedno, velkej rozdíl mezi nima není. Jen snad, barva a že obecně modelářské sádry tvrdnou pomalu a čas tvrdnutí se může napříč výrobky zásadně lišit, tak si vybrat takovou, která bude nejvíc vyhovovat.

olinl

hakl-tu modelářskou bílou sádru jsem si vyzkoušel jen jednou(na stropě) a málem jsem na tom nechal ruce-nedoporučuji, je tvrdá, špatně a dlouho se brousí..

hodnocení

0x
re4zon
To doufam neni mysleno vazne. Pevnost sice super, ale je to tvrde jak prase a brousit to skoro nejde.

Uniflot je nejprodávanější,

krtek6

milan: nejprodávanější je, ale drahej jak prase... ve svém příspěvku výše jsem myslel tento: pro-doma.cz/...

akorát to má jinej obal než když jsem to kupoval já tehdy...byl bílo zeleny

hodnocení

0x

Je více druhů, každý je zvyklý na něco jiného. Od tech nejlevnějších, až po drahé.

Cover, Uniflot, Rokoplast..mnoho firem má svůj název, zeptejte se v okolí a vyberte co chcete.

někdo používá na konec i finiš...

pet*
hodnocení

A ty už namíchaný v kýblu nejsou dobrý?
krtek6

sádrové tmely namíchané v kýblu jsou na stěrkování a finální povrchové dokončení...ne na tmelení a zadělávání spojů...nemají tu pevnost co v tom spoji potřebuješ

opět svatá pravda, pan Krtku.

Vždy jsem spáry dělal Rigipsem s potaženim páskou a žádný problém nebyl a není.Ale pro konečné vybroušení to třeba umět.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]