Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dneska jsem narazila na tohle a docela mne to zaujalo. U mne plyn není, ale tohle bych si dokázala doma představit. Místo na to na zahradě mám. Co na to říkáte? Zná to tady někdo? já jsem o takové možnosti vůbec nevěděla. Děkuji.
Je to drahé , ale máte zásadní výhodu , že víte kolik zaplatíte za sezonu . Prostě nacepujete bandasku na podzim a víte , že to tam máte . V principu bych to přirovnal cenově k peletkám . Jako druhé topení třeba mít krbovky a máte pohodu . Na rozdíl od peletek je plynový kotel jednoduchý . I to tepelné čerpadlo je hlučné a není možné ho dát všude. Samozřejmě nutností jsou revize kotle a nádrže . To je nutné také započíst.
Suzy, toto je hodně staré a hodně drahé.
Je jedno, jak se dodavatel plynu jmenuje, nádrže na PB se používají desítky let.
Kolegovi předloni sknřila platnost revize na plyn,přešel na peletky. Zaplatil víc než za plyn při menším komfortu...
Neznám dnešní výpočty, ale před 2 roky byl PB daleko nejdražší.
Ze zkušenosti s výpočty, řekněte mi, jaký mí být výsledek, já to tak spočítám...
Řeším vytápění chalupy, ve které jsme st-ne, mimo leden-únor. TZ chalupy 19 kW. Kotel Viadrus U-26 5-ti čl., topení dřevem, uhlím, koksem podle venkovní teploty. Vše funguje dobře, ale po delším pobytu jsou dva stavy - chladno nebo přetopeno. Uvažuji o peletovém kotli jako druhém zdroji tepla, před příjezdem zapnu peleťák, pak dřevo ve Viadrusu, ale pokud si člověk zvykne na pohodlí, tak asi pokračování peletami. Teď mám červíčka, jestli počáteční investice nejsou menší s plynem. Je to jenomo pohodlí, ply se dá lépe regulovat, nemusím v chalupě řešit místo na pelety. Vpřípadě zvýšení cen LPG vrátím zásobník, ale kotel na pelety i kotel na LPG zůstane. Tak nevím, cena dřeva na jesenicku cca 3 000,-Kč za ložený m3, což mi připadá šílené. Nechci trávit celé léto přípravou dřeva na zimu. Ještě jednou podotýkám, že semi jedná jen o pohodu o vytápění. S dnešní inflací je jediné řešení peníze utratit, ale ne za každou cenu. Děkuji za Vaše názory. PK
Suzy, po Vašem doplnění, doporučím zkusit bezplatnou poradnu, dle místa bydliště, kde vysvětlí, poradí, spočítají, nač Vás to vyjde a efektivnost Vašeho rozhodnutí.
Aha, já věděla, že se tady něco dozvím. Já jsem vůbec netušila že tohle existuje. Jak asi víte, tak já topím elektrikou. Sice jsem měla kliku, a včas jsem uzavřela u ČEZu smlouvu na 3 roky za cenu, která platila před krachem BE, a před tím děsným zdražováním, ale 3 roky utečou jako voda a nevím co bude pak. Plynová přípojka v mojí ulici není, ale je o kus dál a prý bych si ji mohla nechat vykopat až k mému baráku. Což by levná záležitost určitě nebyla. Ale i tak jsem tuto možnost zvažovala, a najednou jsem včera narazila na tuto reklamu. Ta nádrž se dá pronajmout a prý se pak nemusím o údržbu starat, jelikož se o všechno postará majitel té nádrže, který dělá revize a doplňuje ji, ale ten plyn bych musela odebírat jenom od něho. No a pak je druhá možnost, nádrž si koupit a pak si mohu na trhu vybírat i jiné dodavatele, podle aktuální ceny. Samozřejmě by to něco stálo, protože bych musela koupit jiný kotel a nechat předělat instalaci z elektriky na plyn. Ale s největší pravděpodobností bych nemusela měnit radiátory a šlo by to napojit na stávající truky. také chci samozřejmě napojit i bojler na teplou vodu. Ale ten bych snad kvůli tomu měnit nemusela. je mi jasné, že by to něco stálo, ale asi méně než tepepelné čerpadlo, nebo ty panely na střechu a myslím si, že by to ovládání pro mne bylo jednodužší. Chlapa tady nemám a mládnout už nebudu. Navíc jsem zvyklá zapnout topení jedním stiskem knoflíku. Palety, nebo jiné podobné vytápění u mne nepřipadá v úvahu. Tak co si o tom myslíte?
To ne, to už jsem tady prodebatovala loni a nic by to neřešilo. Jenom další vehikl by mi přibyl. Já tady zimu nemám, když normálně topím. Barák je zateplený a všude mám kvalitní okna. Já bych raději změnila celý způsob vytápění a přejít z elektřiny na ten plyn. A je to tady trošku větší, nejenom kuchyň a pokoj. A chci mít konfortní teplo všude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.