Nejste přihlášen/a.
Máme plechovou střechu na RD. Minulí majitelé z nějakého důvodu z ní odstranili zábrany, které měly zamezovat pádu sněhu (zřejmě dali do sběru...). Když napadne větší množství mokrého sněhu, musíme být velmi opatrní při pohybu kolem domu. Kolikrát se dá do pohybu taková masa sněhu, že kdyby to někomu spadlo na hlavu, má to jistý... Střecha je sice v udržovaném stavu, ale plechy už něco pamatují. Proto bych nerad do plechu něco vrtal a preferoval bych nejaké "neinvazivní řešení", omezující pád sněhu. Je to sedlová střecha, šířka 7,5 m (půdorysné rozměry RD 7,5x12 m). Napadlo mě, že bych cca 0,5 m od obou okrajů střechy umístil vodorovně nějaké "břevno" (pro větší trvanlivost kov?), které by brzdilo pohyb sněhu. Jelikož manipulovat s něčím, co bude mít 7,5 m by bylo asi obtížné, klidně by to mohlo být třeba 2 x 3,75 m nebo jen 2 x 3 m (není asi nutné, aby to bylo od okraje k okraji). Aby nebylo nutné tato břevna vrtat do střechy, napadlo mě propojit je vzájemně např. silnými řetězi vedenými přes hřeben střechy s břevnem na protější straně střechy, jestli mi rozumíte. Byla by to svým způsobem taková váha... aby nedocházelo k tomu, že nerovnoměrným rozloženám sněhu (západ vs. východ) by se řetěz přes hřeben mohl tahat buď na jednu nebo druhou stranu, přichytil bych to v blízkosti hřebenu např. ke komínu. Napadá vás případně, jaké "břevno" použít nebo jiný způsob, abych nemusel vrtat nějaké úchyty do střechy? Děkuji za nápady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.