Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,
je zde někdo kdo si nechal renovovat interiérové dveře a na jakou cenu se dostal? Dveře k renovaci co mám doma jsou z 90let a nevím jaká to byla dříve kvalita oproti dnešním papundeklovým. Co sem koukal nové papundeklové s prosklením stojí kolem 2500+- . Současné dveře jsou 80tky fládrované tak budou jistě třeba obrousit. Bylo by mi asi jedno jestli by se pak lepila folie nebo se nechali někde nastříkat. U té renovace by bylo fain že bych nemusel řešit dopasovávání jednoltivých dveří do futer.
Špatně sem tu otázku položil , když budu brát že cena renovace vs nákup nových vyjde na stejno pro co byste se rozhodli vy? Jsou u jednoho nějaké klady než u druhé možnosti a naopak. Jediné co mně napadá takhle z fleku je ta skutečnost že ty dveře už nebudu muset napasovávat do futer. Jedná se asi o 20 dveří.
Děkuji všem za komentáře
Už je to teda pár let, kdy jsem si nechal renovovat běžné "panelákové" dveře (nově folie) a vyšlo to o něco málo dráž, než stejné dveře tehdy nové. Kvalitu nesrovnávám.
Pokud nejsou původní futra nějak upravovaná, tak když koupíte nové dveře, nic "pasovat" nemusíte. Dveře, koupené vloni v Bauhausu bez jakékoliv úpravy zapadly bez problému do futer v paneláku z roku 1965.
Tak jestli Vám jde především o kvalitu, volil bych renovaci. I když myslím, že mezi kvalitou dveří z 90 let a těmi dnešními asi zas tak velký nebude.
Stávající dveře má smysl zachávat pokud to jsou nějaké fajnové obložky sladěné s dveřma z masivu a nejlépe pokud k nim máte citovou vazbu.
Jakékoliv staré škaredé dveře je dnes finančně výhodnější vyměnit za nové z hobbymarketu - nejlépe s MDF výplní. Vypadají dobře, nejsou papírové, stojí pár korun a máte je zítra doma.
Renovace je vždy náročnější jak fyzicky, tak časově i finančně. Renovoval bych dvoukřídlé dveře z prvorepublikového domu/bytu.. to má určitě smysl, jinak ne.
přeji hezký den a dobré pořízení
Dveře jsem zrenovoval sám. Použil jsem k tomu samolepící fólii, která je pro to určená. V mém případě jde o bílou barvu se strukturou dřeva. Někdy se dá koupit přímo ve velikosti dveří (má trochu přesah). Ale bývá i v rolích. Nesmí se při koupi zapomenout na určitý přesah kvůli falcům, takže např. na osmdesátky dveře šířka 90 a délka 215cm. Kupoval jsem ji v Hornbachu, ale jistě bude i jinde. Jmenuje se d-c-fix. U některých dveří jsem demontoval lišty, které drží sklo, tam, kde byl problém jsem lišty ponechal a fólii jsem opatrně vyříznul po nalepení. Samozřejmě také demontovat kování, panty a vyjmout zámek (po nalepení fólie se pak vše na správných místech prořízne a vše vrátí zpět). Dveře, které byly bez skla, byly bez problému. Chce to ale trochu fortel a přemýšlení, aby to bylo provedeno tak, že při běžném pohledu není vůbec nic poznat (např. správně překrývat fólii ve falcích). Dveře vypadají jako od výrobce. Nevím kolik stojí fólie dnes, ale stále se to vyplatí, než nové dveře, nebo předělané firmou. Dveře pěkné a ušetřil jsem značnou sumu.
tchýně před cca. 15ti lety nechtěla bourat v domě, že to je bordel a smrad při řešení výměny oken... - tak zaplatila tenkrát za přetření oken 45 000,-Kč! V tu dobu nová mohla mít za 90 000,-
Smradu tam bylo 3 týdny k nežití, okna pořád stará, foukalo přes ně...
Po cca. 10ti letech podlehla nátlaku a nechala vyměnit alespoň polovinu oken - cena těch oken už byla 120.000,- (možná o něco kvalitnější? ...).
No a tento týden začišťujeme druhou stranu domu - tam byly už jen 4 okna, ale za těch 5 let se opět cena vyhoupla a je to dalších 100tis.
Pokud se tedy jedná o rodinný dům, kde bydlíte - vůbec neřešte estetiku (to byste se neptal a neškudlil) - vyměňte komplet dveře s dostatečnou izolací! Jinou variantu (renovaci) bych řešil jedině v případě historické hodnoty domu.
No podle potřeby - je to trochu zavádějící, vím... - v běžném RD asi 20 dveří mít nebude. Ale i kdyby měl - třeba ložnice bych si trochu odizoloval - zvukově. Na druhou stranu - ve dvou místnostech jsem dveře úplně vynechal a jen tam dal závěs.
Ta moje myšlenka byla spíše ve faktu, že investice do starých dveří se nevyplatí, pokud neřeší právě nějakou roubenku s nutnou estetikou.
Nene roubenka to není , jedná se o dvougenerační dům 2x 4+1. Peněz jako rodina nemáme nazbyt takže je to taková ta již skoro 30cetiletá neustálá rekonstrukce a vylepšování. Vždy když se ušetřej nějaké ty peníze vrazí se to do baráku. Současné dveře jsou už vzhledově dost špatné a jejich kvalita také asi žádná sláva nebude je to nějaká klasika ze socíku a šlo mi hlavně o tu jejich kvalitu vs současné papundeklové dveře , protože na kvalitnější dveře mít nebudu počítal sem do těch 3000 tisíc za jedny dveře Akorát do ložnic bych volil asi nějaké lepší kvůli zvukové izolaci.
Na renovace s tou folií sem koukal, musím se přiznat , že toho se sám bojím protože šikovnost mi do života nadělena moc nebyla. Obroušení a zatmelení bych asi zvládl doma sám prostory a nástroje na to máme. Zkusím poptat jen lakýrku nebo někoho kdo by mi to zafolioval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.