Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit beton s pískovcem

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Myslím si, že už jsem podobný dotaz tady dával, ale ani po hodině hledání ho nemohu najít.

Mám betonový sokl a na něm postavenou sochu z pískovce která má cca 40 kg.

Na podzim někdy v říjnu jsem pro spojení použil lepidlo mamut a ještě v lednu to drželo.

Nyní minulý týden jsem byl opět na chalupě a už to nedrží a socha lze zvednout.

Mám dvě možnosti:

Budto dát tam zase mamut a bude to zase chvíl držet a nebo něco jiného.

Existuje něco co to spojí natrvalo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tipnul bych si, že Mamut drží a povolila vrstvička pískovce. S lepením pískovce nemám zkušenost, ale co takhle chamická kotva? Ovšem to předpokládá vrtat jak do sochy, tak do soklu. Ale co, si pamatuju z dětství a návštěv zrušených hřbitovů, pískovcové sochy a ozdoby byly vždycky spojovány s podstavcem ocelovými trny (a pravděpodobně cementem, ale takové podrobnosti moje paměť jaksi potlačila).

Fíha..., to je smršť. 3 ze 4 rádců doporučují kus železa :)

break
hodnocení

4x
Už minule jsem psal, že se musí začepovat. Na tak malé ploše to bez toho držet nebude.
Čep nerezový, když je to venku.

re4zon
hodnocení

2x
www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/56273-cim-slepit-beton-s-kamenem.html
Vyhledavacem nalezeno za pet vterin. Od ceho se ten mamut odlepil? Jedine 100% reseni je prikotvit, treba roxorem a chemii. Jako jednodussi bych volil flexibilni lepidlo.

hodnocení

2x

pískovec je prostě udusaný písek a bude těžké to přilepit bez dalšího fixu... - zmíněný roxor je minimum... - no a já bych třeba použil pěnu na lepení - ona se trochu vsákne do povrchu pískovce a pokud to upadne, tak třeba 2 cm písku podstavce zůstane.

hodnocení

2x

Jen lepidlo nepomůže. Jedin kotvit k sobě, třeba roxorem. 10-15 cm do betonu a do pískovce, s chemickou kotvou to pak nikdo neutrhne.

hodnocení

0x
Víc bych vám doporučil lepidlo montážní Soudal T-REX GOLD POWER. Řekl bych že je daleko lepší než mamut co se týče přilnavosti a venkovních podmínek jen pro sochou tam musíte dát větší vrstvu.

hodnocení

0x

Pokud se vám rozpojil spoj Mamutem, tak buď jste to slepil špatně, nebo jeden z těch materiálů eroduje. Na čem ten Mamut zůstal? Na pískovci nebo na betonu? Drolí se některý povrch? Asi opravdu nezbyde, než vyvrtat do sochy a betonu díry alespoň 8cm dlouhé a spojit pomocí závitovky (roxoru) a chemické kotvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]