Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aquastop u myčky

Od: karrel odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zapojuji novou vestavnou myčku. s funkcí aquastop - na vstupním konci hadice je krabička, a vede k ní elektrika vnitřkem krytu hadice. Jak toto zařízení funguje a je spolehlivé? Nebylo by jistější koupit nerezový vlnovec? Myčka je skoro na zdi hadici mám protaženou do sousední skříňky nad kohoutem a tam je je stočená o 360 stupňů a odspodu svisle zapojena. Poloměr není nijak malý, v návodu se min. poloměr neuvádí a má ochranný kryt, ale cítím, že by to mohlo být lepší, ale už se mi nechce sekat a posouvat kohoutek. Je na aquastop spolehnutí, že se nic nedostane z hadice? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

guma
hodnocení

0x

Pokud má aquastop, tak ho musíte připojit, jinak myčka nepojede.

Jinak je to dost poruchové. Za 2-4 roky odejde, možná vydrží déle a musíte provést výměnu. U každé myčky je to jinak, nezáleží na značce.

Poruchové?
Asi jak kde. Já jsem se s tím ještě nesetkal. Za více než dvacet let. Na několika myčkách. Všechny AEG/Electrolux.

hodnocení

0x
Je to ventil který okamžitě zavře přívod vody ve chvíli, kdy čidlo na dně myčky detekuje únik vody. Takže důvod pro jeho odstranění nevidím. Údaj o tom že jde o poruchový díl slyším poprvé. My to na blbé indesitce měli snad 15 let bez poruchy. A na Bošce už taky minimálně 5 let bez problémů.
Jo - abych nekecal / indesitka v tom korpusu má dvě šíleně hustá sítka která se zanesla a musel jsem je rozebrat a vyčistit. Kdo jen vypláchne to první a neví, že tam jsou dvě za sebou může šířit podobné poplašné zprávy jako kolega Guma.

hodnocení

0x
On ten elektrický aquastopový ventil zároveň funguje jako napouštění ventil, takže pokud není myčka v chodu (nepotřebuje napouštět vodu), je zavřený a tedy nehrozí to, že by někde hadice tekla.
Bez něj snad ani myčka nemůže fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]