Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
sousedi si nad námi udělali plovoucí podlahu. Nikdy jsme je předtím neslyšeli a bylo to velmi tiché místo. Půl roku zpět se začaly ozývat od nich menší rány, vibrace a dunění. Dnes je to nesnesitelné, když jim v jednu hodinu v noci spadne pytel brambor (alespoň tak to zní). Někdy to zase zní jako rány kladivem. Vyděsí to, vzbudí to. Měli jsme tu už i známého, který řekl, že jim chybí kročejová izolace a že je to peklo. Jejich děti přes den sice lítají a dupají, ale to se dá oproti tomu co přijde v noci, vydržet. Paní vysává kolem deváté až dvanácté v noci a patrně si ani není vědoma, že něco dělá špatně.
Chci se zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti a jaké mám vlastně možnosti. Nejprve půjdu za nimi a promluvím si s nimi. Ale co dál? Děkuji.
No, to je docela problém...
O tom, že si někdo nekvalitně vyměnil podlahu se bohužel dozvíte, až když slyšíte hluk, který dříve nebyl. Výměna nepodléhá ani žádnému ohlášení.
Pokud se Vám nepodaří rozumně domluvit se sousedy, můžete sice sepsat písemnou stížnost na SVJ, kopii si nechat potvrdit, budou to muset prošetřit a na stížnost reagovat, ale to je tak asi všechno...
Každopádně já bych asi stížnost podala, aby jim to docvaklo. Někteří lidé jsou zcela bezohlední, do paneláku nepatří, měli by se vrátit zpátky na strom, tak to bohužel v panelácích občas bývá.
Potom se asi bránit jedině soudně portalsvj.cz/...
No podle mého názoru je to změna stavby, jak vidíte i podle situace nejspíš ani nevíte co tam mají za podlahu, možná dlažbu? to je pak lahůdka když tam chodí v podpatkách nebo mají haranty.
Taky nejspíš zapomněli oddělit svisle a vodorovné konstrukce a to je potom peklo
Prostě si přečtu občanský zákoník a jakmile někdo něco kutá v domě, tak hned zaútočím na SVJ. Pak už budu mít důkaz o tom, že o tom věděli a měli konat.
anebo se mohu taky odstěhovat, pokud jsem byl líný včas reagovat. Protože jiná možnost mě nenapadá.
Pokud vysává po dvaadvacáté hodině, tak si to natočte na video a při příštím vysávání po dvaadvacáté hodině ji navštivte, a vysvětlete jí to... vysávání je příliš hlučný i přes den, zejména, jak tím vysavačem naráží do stěn. Ale třeba mají robotický vysavač a ten se spouští sám, a není si ničeho vědom, ani pravidel nočního klidu
vlastníte jen jednotku (bytová jednotka). A to je to neštěstí, někdy nezbyde, než tu bytovou jednotku prodat a vypadnout jinam do klidu. Já to chápu jak to myslíte, ale jako vlastník bytové jednotky, který neřeší tyto situace včas, máte šanci se domluvit. Kupovat koberce sousedům. Strpět to, odstěhovat se. Jinou možnost tam v tuto chvíli opravdu nevidím.
SVJ je to v tuto chvíli už asi nebude chtít řešit, každý vám řekne, že jste se měl hlásit včas. Můžete si pořídit truc dupač z Čajny. To pro případ, že se nedomluvíte. Pokud byste to byl schopen řešit právní cestou, a že takové cesty možná existují, imise a soudy, tak to byste se neobracel na tuto poradnu. Mrkněte se na portalsvj, ale, jak říkám, DOHODA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.