Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ošetřil lepivý asi silikon/gumu?

Od: zapomenuto* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, po rokách se vracím k rybaření, po oprášení zbytku výbavy jsem narazil na naviják který má pár silikonvých částí.

Jak daný materuál ošetřit abych se toho zbavil? Napadá mě to buď něčím zalepit třeba elektrikářskou páskou nebo nějakým WD40 se pokusit to lepení odmastit.

Nějaké rady a typi? Jinak naviják je plně funkčí takže rady typu kup si nový prosím ani nepiště, děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Zkusil bych, ta mista odmastit technickym benzinem, pripadne omotat sedou izolacni paskou. Muze byt sdegradovany mekceny plast a pod tim bude tvrdy plast, ktery uz nebude lepit.

hodnocení

1x

Tuhle lepivou vrstvu jsem odstranil toluenem, ale je to dost pracné. Je dobré předem vyzkoušet, jestli toluen neleptá i tu "zdravou" hmotu pod vrstvou.

olinl
hodnocení

0x

Spíš jen takový poznatek-klasická elektrikářská páska(a nejen ta), resp. lepidlo té pásky v horku na slunci měkne, ta pevná část sjíždí a vylézá lepidlo ven, takže by si si za horkých dnů nepolepšil. Měl jsem autonavigaci s pogumováním nebo podobným plastem upraveným proti sklouzávání a po cca 12-ti letech se s tímto povrchem stalo to, co popisuješ-stalo se z něj lepidlo(tři roky navigace používaná ve voze, potom zbytek času ve skříni). Zkoušel jsem na očištění líh a aceton/nitro, aceton to rozpouštěl nejlíp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]