Nejste přihlášen/a.
Nejjednodušší to bude vysvětlit na obrázku...
Hřebenáče na obrázku jsou kladeny tak, že převládající směr větru je z levé strany do prava (konkrétně z levé zadní do pravé přední, vzhledem k tomu, jak je fotka orientována).
Je to jasné?
Když jsou obráceně, tak hrozí zatékání (ne vždy prší bez větru), nemluvě o tom, že vítr o vysoké rychlosti může hřebenáč podfouknout a ze střechy ho utrhnout.
Neřešil bych ostatní a na své střeše bych to udělal správně. Ostatně když jsem pokrýval tu svou, tak jsem to udělal.
Berte to tak, že výrobci to do montážního postupu neuvádějí jen proto, aby v něm bylo něco napsáno.
Já tedy úplně nechápu tu mantru převládajících větrů. To jako když jedenkrát z deseti zachčije proti hřebenáčům, tak je to OK?
Pod tím překryvem je drážka a to by fakt muselo být tornádo, aby prochcalo nějaké významné množství proti hřebenáči, což by vlastně k destrukci střechy tornádem byl naprosto bezvýznamný problém.
Nejsi stavar, nanejvys stavebnik.
A proc prasata nepozadas o napravu? Pane pane chcete fakturu beznfaktury levnjs (okradem stat na dph, zamestnavatele o material a vas o zaruku, to vam uz nerekli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.