Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orientace hřebenáče vůči větru

Od: stavar odpovědí: 9 změna:
Ahoj chci se zeptat jak důležitá je orientace hřebenáče na střeše vůči větru a směru deště? Četl jsem že by měly být kladeny jako ve směru převládajících srážek jako spárou po směru aby vítr nemohl zafouknout vodu pod hřebeny jak to tedy je? záleží na tom?A co když jiná možnost není když se střecha třeba stačí na druhou stranu tak se i hřebeny otáčí jde o betonové hřebenáče které nemají zámky a kladou se jen s přesahem navíc i kdyby byly po směru srážek tak jsou přeci do konusu takže voda mezi ně stejně podteče nebo to to plně jistí hřebenový pás?děkuji za názory

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejjednodušší to bude vysvětlit na obrázku...

Hřebenáče na obrázku jsou kladeny tak, že převládající směr větru je z levé strany do prava (konkrétně z levé zadní do pravé přední, vzhledem k tomu, jak je fotka orientována).

Je to jasné?

Orientace hřebenáče vůči větru
stavar
hodnocení

Ano takto to myslím no a když jsou obráceně vadí to něčemu? Plno domů to má různě bez ohledu na směr v jedné i druhé ulici

Když jsou obráceně, tak hrozí zatékání (ne vždy prší bez větru), nemluvě o tom, že vítr o vysoké rychlosti může hřebenáč podfouknout a ze střechy ho utrhnout.

Neřešil bych ostatní a na své střeše bych to udělal správně. Ostatně když jsem pokrýval tu svou, tak jsem to udělal.

Berte to tak, že výrobci to do montážního postupu neuvádějí jen proto, aby v něm bylo něco napsáno.

Já tedy úplně nechápu tu mantru převládajících větrů. To jako když jedenkrát z deseti zachčije proti hřebenáčům, tak je to OK?

Pod tím překryvem je drážka a to by fakt muselo být tornádo, aby prochcalo nějaké významné množství proti hřebenáči, což by vlastně k destrukci střechy tornádem byl naprosto bezvýznamný problém.

stavar
hodnocení

Ok udělám to tak ale sám to nedám nevíte o někom z Kladenska?
U betonových právě pod překryvem drážka není to mají pálené, betonové jsou hladké
ub

Uděláš co? Jako že to půjdeš otočit po nějakých prasatech? :)

stavar
21.03.23 20:49
hodnocení

No ano
ub

Nejsi stavar, nanejvys stavebnik.

A proc prasata nepozadas o napravu? Pane pane chcete fakturu beznfaktury levnjs (okradem stat na dph, zamestnavatele o material a vas o zaruku, to vam uz nerekli:)

A to myslíte, že když se zrovna otočí vítr, tak vám to utrhá hřebenáče, nebo tam bude zatékat? I kdyby se tam nějaká kapka dostala, tak by pod odvětrávacím pásem měla být fólie, po které vše odteče, mnohem více vody se na fólii dostane zafoukáním sněhu spárami mezi taškami a odvětrávači.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]