Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nivelace zeminy pro pergolu

Od: michav odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám pozemek, zahradu, která má mírný sklon. Potřebuji 3x3 m vyrovnat do roviny pro pergolu, následně vysypat štěrkem.. Jak na to efektivně? Normálně motykou nebo rýčem si mám odkopat a vodováhou kontrolovat? Jde mi o to, abych nekopal nekopal, pořád nebudu v rovině, až udělám jámu až k sousedům :D Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zatlouct 4 roxory do obdélníku dle rozměrů výkopu, natáhnout provázek a pomocí hadicové vodováhy ho srovnat do roviny. Na hrubý výkop to postačí.

doplněno 21.03.23 14:16:

Přehlédl jsem, že se jedná o 3 x 3 m, tak to ani ta ohrada není nutná, to opravdu postačí vodováha a nějaký jekl či rovný kus dřeva.

hodnocení

2x
Prostě vezmete rovnou střešní lať, na tu si položíte vodováhu a jednou za čas to položíte a podíváte se, kam to padá.
Ona to zas není taková věda, 3 m není moc. Od zedníků jsem v mládí na brigádách pochytil v souvislosti s tímto pořekadlo: "Oko není p..., oko vidí." :-D

krtek6
hodnocení

0x

Normálně bys to měl dělat nivelákem...když nemáš nivelák...jde to sice blbě...ale třeba za tmy pomocí klasickýho laseru a když to chceš dělat jako kutil s domácím vercajkem a možnostma tak...zatlučeš do země kolíky, čímž si vytyčíš rovnou i kopané území a na ty kolíky přišroubuješ vodorovně podle váhy např. střešní latě nebo kus dřeva...uděláš si z toho takovou ohrádku, kdy vodorovné latě připevněné na kolících utvoří síť...a pak od té vodorovně uložené latě budeš odměřovat metrem kolik máš kopat*dril*

hodnocení

0x

3x3 metry, podle vodováhy a latě.

Jak jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]