Dobry den,omlouvam se za zrejme nespravne zvolenou rubriku,ale nevedel jsem kam presne dotaz napsat.. Potreboval bych poradit ohledne shaneni dreva na topeni.Doted topim paletama z prace(kuli uspore na vytapeni),jenze nic netrva vecne a palety dochazeji.Kolega z prace mi rikal ze uz palety taky nebere a ze radeji jezdi s motorovkou do lesa a sbira popadane vetve,pry do prumeru 10cm muze brat vse ze zeme.Ja zase slysel ze do prumeru 7cm.. Kde mohu zjistit jak to vlastne je? A to mohu zavitat do jakehokoli lesa a vycistit ho od popadanych vetvi a klacku? Uprime bych se docela obaval toho ze na me nekdo prinejmensim prijde..nebo zavola pčr kuli kradezi dreva.. Dekuji za odpovedi,pekny den.
nahlizenidokn.cuzk.cz/... Nejlepší je domluvit se s majitelem dané parcely. Pokud nejste vybaven na těžbu a dovoz dřeva tak si nechte domů dovést celý klaďák dřeva.
luko89
Uprime prives,sekyra a rucni pilka by mi stacily na klacky do prumeru 7cm Kdybych si objednal kamion dreva tak me to vyjde na X-tisic,jenze ja potrebuju co nejvic usetrit a uzivit rodinu a dum,proto jsem tahal palety z prace ktere byly zadarmo.. a ikdyz se musely rozrezat na male pilce tak dle mesicniho odectu elektromeru jsem stale dost usetril timhle vytapenim nez kdyz bych zapnul tepelne cerpadlo..
Kolik stopíte za zimu? Ten klaďák budete mít minimálně na 2 roky. Kárkou vozit větve jde to, ale toho času co s tim strávite. Projedete hodně benzínu, budete huntovat auto na polnačkach, pak když si spočítate kolik času jste vás to stalo tak je lepši jít na fušku a dřevo si nechat dovést.
Les jakýkoliv (pokud to je v katastru vedené jako les), ale jen do 7 cm a jen klest spadlý na zem. = kolega krade, je jen otázka času kdy ho odchytnou.
Motorovka = bude tě nahánět hajnej a policajti. Domluv si s vlastníkem lesa samovýrobu nebo kup hotový.
Povoleno je sbírání klestí a na sbírání netřeba motorovka. A s klestím je to jako s houbami, to můžete sbírat klidně i v soukromém lese. Co je klestí už napsali jiní, nebudu se opakovat, ale na topení to moc není. Do 7cm, to je i třeba 1cm Nedělejte si iluze, že nasbíráte 10m3 klestí o průměru 7cm.
Dobrý den! V každém případě se domluvte s majitelem lesa na samovýrobě. Příklad: já osobně bych, u nás v podhůří Šumavy byl rád, kdybych někoho na samovýrobu palivového dříví vůbec sehnal. Jde o probírku a "vyčištění" lesa od souší a náletů. Stromy z probírky od 0 do 10 cm a souše zadarmo, ostatní silnější /smrk, bříza/ za lidovou cenu. Podmínka - úklid všech těžebních zbytků, vyvětvení /suchých větví/ na ostatních stromech. Nebo v dalším lese potřebuji pro přístup do lesa dokončit dva můstky /přejezdy/ přes odvodňovací strouhu, materiál /kámen a cement. roury/ je na místě. Za cenu této práce je možnost těžby dříví na palivo /smrk, bříza, lísky/. Bohužel, není zájem.
luko89
Tak to je velka skoda ze to je daleko,bydlim kousrk od Hk.. Kdybych bydlel blize tak hned nekoho mate a myslim ze bych k sobe nekoho i sehnal..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.