Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Měl bych dotaz na sádrokartonové podhledy a nevyužité kabely.
Mám hotový sádrokartonový podhled v bungalovu rodinného domu. Z SDK podhledu mám vyvedeny veškeré kabely.
Jsou mezi nimi i audio kabely, které byly instalovány pro případné využítí v budoucnu, nyní je prozatím nechci. Můj dotaz je jak tyto kabely schovat, aby se v případě pozdější potřeby našly. Existují nějaké záslepky na kabely do SDK? Elektrikář mi říkal, že je mám volně nechat v podhledu, ale to mi přijde jako blbost, protože bych je už taky nemusel najít.
Děkuji za odpovědi.
Kabely zafixujte k najbližšiemu nosníku, napr. Následne svoju lepšiu a krajšiu polovičku požiadajte o asistenciu. Ona bude fotiť a natáčať. Vy budete mať v ruke meter a budete zameriavať vzdialenosť napr. od najbližších stien či okien za zrozumiteľného komentovania, v ktorej časti domu sa nachádzate. Následne si to ešte prekreslite na plánik s kótami a zaznačte si do neho aj čísla fotografií. Takto si okótovane zdokumentujte všetky okruhy elektriny, rozvody vody, kúrenia, kanalizácie. Nie len audio kabely. Následne, až budete za 10 rokov hľadať trasu potrubia, aby ste ho nenavŕtali pri montáži poličky, pozriete do plánku, skonfrontujete poznámky s fotkami a videom a máte o niečo menšiu šancu, že trafíte, čo nechcete.
Bud vytahnout ven z podhledu a ukoncit v krabici s vickem nebo nechat tam a zamerit misto. Daji se dat i revizni dvirka, ale pokud je tam i parozabrana, tak by to byla zbytecna komplikace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.