Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lišta na sokl u dlažby

Od: juelen odpovědí: 4 změna:
Dobrý den mohu se zeptat já blbec jsem nevěděl že se toto dělá že se dává na sokl dlažby který je cca 10cm vysoký od podlahy u dlažby a to mám nalepeno standardně na lepidlo a u zdi jen za akrylováno a na té centimetrové dlažbě se drží prach a je to nepraktické z toho důvodu se tam dávají takové lišty jenže ty já už tam nedám jelikož ta pásovinka té lišty se musí zastrkávat za tu soklovou dlažbu je nějaká možnost na dodělání těchto lišt například nalepovacích na mamuta? Na těch se prach jen opatrně otře a je to a nezazira se to do té akrylem zaakrylo ane spárky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dříve listy taky nebyly, myslím, že se to udělal cementovou sparovackou nad soklem šikmý sklon a bylo.. Popřípadě by to šlo pretrit nějakým akrylem kvůli umývání.

Nikdy jsme to sparovačkou nedělali neboť ty dříve také nebyli a spárovalo se šedým , kdo si připlatil tak bílým cementem , neb tento obarvil frontonem či jiným materiálem (jedenkráte jsem kamarádovi spároval růžovou-bíly obarven červenou barvou do růžova, výsledek luxusní!).

Začistění soklíků jsme prováděli tehdejším "lepidlem" - štuk s cementem

Ještě malé doplnění z praxe.

Asi záleží jakou dobu máme kdo na mysli,ale spárovací hmotou dělat ukončení jsem ještě opravdu neviděl, dnes spíše výjímečně jen štukem nebo jsem viděl rovnou lepidlem

re4zon
Ja to videl vickrat, a dokonce i nekolikrat delal. Vypada a drzi to lip, nez lepidlo nebo dokonce cement, navic to plynule navazuje na sparu a predevsim se to udela rovnou pri jednom. Ze se driv vsechno delalo cementem je fakt, protoze nic jineho nebylo. Neznamena to, ze je to nejlepsi reseni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]