Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šetření při používání městské vody

Od: arwi® odpovědí: 22 změna:

Zajímalo by mě,kolik vody by se asi od jara do podzimu ušetřilo,kdyby se používala na malou kadibudka na zahradě a na mytí rukou deštová voda ze sudu. a WC v domě jenom na velkou.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
No tak si to spočítejte.
Tady nikdo neví jaké máte náklady na vodné a stočné, kolikrát denně chodíte na WC, jestli máte tzv. malé a velké splachování.

20.03.23 08:01
hodnocení

4x

83,41 m3 ;)

20.03.23 11:28
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

3x

Uf! Hurá zpátky na strom! Jenom ta představa mě děsí...

Podle mě úspora zanedbatelná, odhaduji možná v řádu desetikorun.

Pro mě by to byla spíš psychická újma penězi nevyčíslitelná.

hodnocení

3x
A nebylo by lepší vyřešit rovnou splachování tou dešťovkou, než vymýšlet takové nesmysly?
Malé spláchnutí je u trochu moderní mísy kolem tří litrů vody. Na umytí by mohl stačit litr. Tak si to spočítejte.

jirib
hodnocení

0x
Splachovat záchod pitnou vodou...
Kde jsou ti ekoteroristi,že jim to nevadí?
K tomu Vás ale nikdo nenutí. Můžete si to udělat jinak.
Jen když si spočítáte návratnost systému s oddělenou pitnou a užitkovou vodou, sám si to rozmyslíte.

Pane Martine, zrovna se vzdělávám ve sbírání dešťovky a použítí na praní a WC, včetně legislativního spojení s vodou z vodovodu. Taky z zavložování zemního kolektoru..

Vše je jen o penězích.

Milane je..
A hodně lidí to chce, dokud jim neřeknu kolik to bude stát.
Na jedné akci mi vyšla návratnost investice při použití šedé vody na cca 80 let (bez započtení provozních nákladů a životnosti zařízení).

Pane Martine, opět s Vámi souhlasím...

hodnocení

Tak to bych musela žít do 140 let ,aby se mi aspoň vynaložené výdaje vrátily.Takže pro mě úspora žádná.
hodnocení

A navíc každým spláchnutím přibývá vody do septiku a jedno vyvezení stojí 2000 Kč.
Ale zachráníte bobra, nebo strom, to je k nezaplacení. ;).
Na druhou stranu nás k tomu mohou donutit stejně, jako to udělali s energiemi. Několikanásobně zdraží vodu a ještě rádi budeme mýt nádobí v dešťovce a chodit čůrat do křoví..

...avíc každým spláchnutím přibývá vody do septiku...

ale voda taky odteče do kanalizace.

hodnocení

U nás nemáme ve vesnici kanalizaci.

Milane, ze septiku by voda do kanalizace odtékat neměla...a nesmí.

Některé staré nemovitosti to takto "zprasené" mají, ale nové jen se zařazeným pískovým filtrem za septikem (pak je to dle zákona ČOV). Pokud je ale v obci již zřízena obecní ČOVka, musí se starý septik demontovat a odpadní vody se musí napojit přímo do kanalizace.

Pane Martine, naše vesnice a i sousední, mají přepad ze septiků do kanalizace. Ještě asi 5-8 let, nežli udělají další trubky směrem do čističky.

Přepad do kanalizace a pak do Labe a do Hamburku.

Ano, ale obec musí mít povolení na tzv. volné výústě. A pak rozbory vody "jdou" za obcí a i tak musí splňovat limity nařízené OŽP.

hodnocení

0x
8,75 m3 na osobu.

hodnocení

0x

Já si myslím, že šetřit se má na mnoha místech. Ale na hygieně určitě ne. Splachovat jenom hovínka? Moč ne? To bude močovina smrdět po celém baráku a na vyčištění usazenin v míse, dáte více peněz, než za vodu. *alene* Dešťovka je fajn, Ze sudu na ruce? Ty larvy komárů a vodoměrky a spad? A když nebude pršet a voda nebude ani na zalévání? *zmateny* Tož to nevidím jako dobrý nápad. Šetřete jinde!

doplněno 20.03.23 17:26:

Tazatelka píše o mytí rukou v sudu. Tož, to mi povězte, jak to lze nějak jinak pochopit, než mytí rukou v sudu. Kdyby psala nádrž, tak to je o něčem jiném. Nepíše o úpravách vody a vychytávkách při skladování vody. Navíc pochopila jsem, že nechce nějaké úpravy, ale co nejlevněji, jakoby přírodně. Tazatelka rozhodně není náš tata, který vymyslel a realizoval.

Paní kolegyně, ale spoustu věcí již je vychytáno...

Moč ne? ***jasně že taky..

Ty larvy komárů a vodoměrky a spad?

A když nebude pršet a voda

To vše je již dávno vyřešeno, voda lze použít i na praní prádla..

hodnocení

Psala jsem o kadibudce na zahradě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]