Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde sehnat koupit nekde tahle zátka víčko 3/4”?

Od: plumber odpovědí: 8 změna:

Jde sehnat koupit nekde tahle zátka víčko 3/4”? Uvnitr je gumicka... Neboli jak uzavrit 3/4" vnejsi zavit rukou a bez nastroju a pakovani?

Anebo to musim koupit jako cely ventil s vickem a vicko sundat?

Jde sehnat koupit nekde tahle zátka víčko 3/4”?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Já používám mosazné víčko s gumovým těsněním,

hodnocení

2x

Pokud to zrovna nemusíte mít na řetízku, tak se to dá běžně koupit ve vodoinstalačních potřebách. Mosaz i plast.

plumber
hodnocení

díky ale v obou případech tohle víčko (mosazné inplastové) je moc hluboký, a většinou tak nejde zašroubovat tak, aby těsnilo, na kovové fitinky... typicky na kohout 3/4"

Takže potřebuji ideálně kovové bez nářaďový mělké víčko... na řetízku ani takové gumové spon C, to být nemusí...

Ale už jsem našel celý ventil i s tím víčkem asi za 40 Kč, ve výprodeji, takže to asi bude cesta

Pokud nevyjde došroubovat nadoraz,použiju 2 - 3 těsnění.Ale pokud je možnost originíl za dobrou cenu,proč ne

plumbere, asi tomu moc nerozumíte, páč to lze, i rukou dotáhnout.

Když se to umí.

@milancukrar

rukou to dotáhnout jde, ale některé armatury mají krátký venkovní závit takže se okraj víčka opře o těleso armatury. V tom případě přidám dle potřeby jedno - dvě těsnění a je to OK.Běžně používám fíbrové těsnění,ale pro dotažení rukou je lepší gumové

plumber
hodnocení

Jde o to rychle sundat nandat a ne sroubovat 9 otacek a jak pises - opre se to a shanet x tesneni je taky opruz.

Nechapu ze se nekde v sortimentu jen tyhle tyhle melka samotna vicka (nespravne zatky), protoze jimi jde i prokapavajici kulovy ventil na dve otoceni dobre uzavrit... Tak jsem doufal zda nekdo nevi o samotnem vicku v prodeji anebo i cina by stacila (ja nasel jen cele ventily jako komplet s vickem).

Ty novejsi vicka meli plastovou ksandu takze se daji pridelat na kazdy 3/4" zavit. Ale vzdycky jsem to videl JENOM jako soucast ventilu.

Co se tyce mosazneho vicka, zkus si to utahnout rukou kdyz je to mokry, klouze to :( To plastove uz jsem brousil abych ho snizil. A na tak kratkem zavitu v plastu nevyhovi tlaku PN10 ;-(

V tom případě doporučuju použít toto

sigmashop.cz/...

a vložit pětikurunu místo hadičníku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]