Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Poradil by mi prosím dobrý člověk, jestli je správně, že do elektrické řetězové pily leju převodový olej. Moc děkuji
Michal
Jestli nejste dřevorubec, nalejte tam spíš motorový olej. Jestli jste dřevorubec, použijte ekosajrajt. Jinak Vám hrozí citelná pokuta při případné kontrole.
Ja daval normalni jedly olej na smazeni mam ho zasoby. Hlavne ze to maze
)
Co by na to rekla kontrola? ) Eko i jedly olej lepi tak je to jedno ne?
)
Znáte někdo nějakého chalupáře, kterému kontrola brala olej z jeho elektrické pily, když prořezával stromek před svou garáží?
Bohužel ani jeden neodpovídáte na otázku, co by řekla kontrola na jedlý olej )
A zase profík ten volej všechen je schopen vyjet takže se mu nemusí nic zalepit tak proč by tam nemohl lejt fritovací olej? Dotaz je čistě pro zajímavost
totak - Jenže tady nejde o olej v motoru, v něm je samozřejmě olej motorový a z motoru se do lesa nedostane. Jde o olej na mazání řetězu. A ten je stejný u benzínové pily i u pily elektrické. Při řezání se rozstřkuje po lese, což se pochopitelně ekologům nelíbí.
Tak ještě přidám dnešní zážitek: Tahle otázka mě přiměla jít zkontrolovat svojí řetězovou pilku, 2 roky jsem jí nepoužil a zůstal v ní ten biosajrajt.
Katastrofa . Totálně zauhlý řetěz nešel pomalu ani sundat, natož ohnout. Ale to bylo to nejmenší, pomohl petrolej, konkor a ruční rozhýbání každého článku zvlášť. Stejné to bylo s tím vodícím kolečkem na konci lišty, ale i to se v petrolejové lázni za použití mírného násilí povedlo rozhýbat. Horší to bylo s totálně zatuhlým čerpadlem. Abych se k němu vůbec dostal, musel jsem pilu rozebrat prakticky na "prvočinitele" (bylo nutno vyndat i kolo z převodovky). Vzhledem k tomu, že jsem si ne zcela přesně pamatoval umístění několika ovládacích páček, trvala mi celá akce cca 4 hodiny
. Zatím jsem pilu ještě nezkoušel (chybí mi jedna zpuchřelá hadička), ale snad by to mělo být v pořádku. Poučil jsem se - nikdy tam ty ekosr..ky už lejt nebudu!
To ono někdy stačí nechat na podzim benzín v nádrži. Soused to vloni udělal se sekačkou. Na jaře se už nerozeběhla. Čištění nepomohlo, až výměna karburátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.