Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej do řetězové pily

Od: medvidek180® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den

Poradil by mi prosím dobrý člověk, jestli je správně, že do elektrické řetězové pily leju převodový olej. Moc děkuji

Michal

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Když nebudem řešit ekologii, tak to určitě nevadí, hlavně koukat aby to mazalo, kvůli hustotě nemusi být převoďák optimalni kord v zimě, všeobecně bude lepší motorák.

hodnocení

1x

Jestli nejste dřevorubec, nalejte tam spíš motorový olej. Jestli jste dřevorubec, použijte ekosajrajt. Jinak Vám hrozí citelná pokuta při případné kontrole.

rubec

No, anebo M6 přelít do jiné nádoby. Kontrola by si musela vzít vzork do laborky..

hodnocení

Děkuji všem. M.

Když přijde kontrola prudit dřevaře přímo na paseku, tak běžně berou olej na kontrolu přímo z pily.
asd1
Flaska nerozhoduje vzorek mesi být z pily. Si cuchne a je jasno,kdo drzkuje tak to vezmou na rozbor a o to to bude dražší:D
Prevodak moc hustej a děsně smrdí,z minerálů nejlip m6a,samo kvuli eko je treba řezat nad plachtou a piliny stopit v kotli...

Dnes jsem se schválně ptal kluků co se tím živí. Chodí na ně kontroly a kontrolují poctivě

kkt*

Ja daval normalni jedly olej na smazeni :) mam ho zasoby. Hlavne ze to maze :))

Co by na to rekla kontrola? :)) Eko i jedly olej lepi tak je to jedno ne? :))

Znáte někdo nějakého chalupáře, kterému kontrola brala olej z jeho elektrické pily, když prořezával stromek před svou garáží?

Doma u baráku ti nikdo nebude kontrolovat olej v pile.

Profíkům v lese ano. Často a důkladně.

kkt*

Bohužel ani jeden neodpovídáte na otázku, co by řekla kontrola na jedlý olej :))

A zase profík ten volej všechen je schopen vyjet takže se mu nemusí nic zalepit tak proč by tam nemohl lejt fritovací olej? Dotaz je čistě pro zajímavost

Nevím o člověku který by tahal do lesa prodlužovačku nebo generátor aby mohl řezat elektrickou pilou takže diskuse o tom jestli mu bude někdo kontrovat olej v elektro pile je dost mimo mísu.

totak - Jenže tady nejde o olej v motoru, v něm je samozřejmě olej motorový a z motoru se do lesa nedostane. Jde o olej na mazání řetězu. A ten je stejný u benzínové pily i u pily elektrické. Při řezání se rozstřkuje po lese, což se pochopitelně ekologům nelíbí.

Jenomže... To je jako kolovrátek. Dotaz byl na elektrickou pilu. Kolik ročně potkáš v lese lidí s prodlužovačkou? Notabene lidí s pridlužovačkou za kterými se křovím plíží chlípný kontrolór s testovacím zařízením na bio olej

ded
hodnocení

0x

Ano je. Ty jejich bio ti vše zalepí.

hodnocení

Moc děkuji. M.

hodnocení

0x

Já leju 10W40 co mi zbyde. EKO co zalepí a znefunkční nepoužívám nikdy.

zdeno*
hodnocení

0x
Já používám motorový, vždy se na dřevu ujistím, že to maže a víc neřeším
hodnocení

Amo, udělám to tak. Moc děkuji. M.

hodnocení

0x

Tak ještě přidám dnešní zážitek: Tahle otázka mě přiměla jít zkontrolovat svojí řetězovou pilku, 2 roky jsem jí nepoužil a zůstal v ní ten biosajrajt.

Katastrofa *ee*. Totálně zauhlý řetěz nešel pomalu ani sundat, natož ohnout. Ale to bylo to nejmenší, pomohl petrolej, konkor a ruční rozhýbání každého článku zvlášť. Stejné to bylo s tím vodícím kolečkem na konci lišty, ale i to se v petrolejové lázni za použití mírného násilí povedlo rozhýbat. Horší to bylo s totálně zatuhlým čerpadlem. Abych se k němu vůbec dostal, musel jsem pilu rozebrat prakticky na "prvočinitele" (bylo nutno vyndat i kolo z převodovky). Vzhledem k tomu, že jsem si ne zcela přesně pamatoval umístění několika ovládacích páček, trvala mi celá akce cca 4 hodiny *uf*. Zatím jsem pilu ještě nezkoušel (chybí mi jedna zpuchřelá hadička), ale snad by to mělo být v pořádku. Poučil jsem se - nikdy tam ty ekosr..ky už lejt nebudu!

To ono někdy stačí nechat na podzim benzín v nádrži. Soused to vloni udělal se sekačkou. Na jaře se už nerozeběhla. Čištění nepomohlo, až výměna karburátoru.

asd1
Gratulace k objevení Ameriky ;)
Jenyk,stačilo vyčistit trysky...

asd, já se v tom nehrabal. Nakonec mu karbec čistili i ultrazvukem a nic. Po výměně to šlo na drc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]