Nejste přihlášen/a.
A odkdy čoika řeší kvalitu potravin? Pouze pokud je chybná cena za kilogram na etiketě nebo není (cena za jednotku nebo vůbec cenovka Já myslím že to řeší CSZPI, ne?
A podání můžeš udělat i anonymně (u čoiky i SZPI i policie).
Nejblbější rada a má nejvíce bodů
omg - pozor, abych nezačal hodnotit Vaše odpovědi či spíše komentáře. Možná jste si nevšiml, že je úplně jedno, kde si bude tazatel stěžovat, protože to stejně neudělá. On si chce postěžovat jen zde, což je jen o kousek lepší, než pověstná lampárna, resp. vyřeší se tím stejné, tudíž nic. Anonymní stížnost volí práskači. Kdo se nemá čeho obávat a chce dostat zpětnou vazbu/odpověď na stížnost, tak musí napsat/sdělit do stížnosti nějaké své údaje. Tazatel ten svůj dotaz dost "zazdil" oním steskem na vládu - to z ještě normálního dotazu udělal dotaz politický.
pokud ty máš věštecké schopnosti a víš co kdo udělá a neudělá, tak gratuluji, ale pak nemarni čas zde a jdi si vsadit kurzové sázky nebo Sazku ...
A mimochodem, můj komentář měl toliko za účel zjistit, jestli ti i po mém komentáři budou přibývat hlasy ...
Anonymní podání na dvojku a zemědělsko u potravinářskou inspekci můžeš přece podat anonymním emailem a odpověď zpět dostaneš A že tazatel do toho plete politiku, to je úplně normální, spousta lidí si to plete a zejména důchodci zinfantilňují, vidí to každý ve svém okolí, kdo má ve svém okolí lidi 70 +
můžou to bejt profesoři inženýři cs CSC a stejně to vidíš, co se děje s hlavou, prostě spojují spolu nesouvisející věci...
@fil - Poslední cca 18 měsíců Fialovy inflace... filé obsahovalo až 48% vody
Vím, že zlomyslně vytrhávám z kontextu, ale baví mě představa, jak maskovaný pan Fiala obchází řetězce s "koňskou stříkačkou" a napichuje filé vodou
95 Kc za kilo ryby? Hmm... nebyl to odpad z Baltu?
A proc to kupujes kdyz se ti to nelibi? Pokud to opakovane koupim co mi nevyhovuje, tak to vyfotim a poslu prodejci a inspekci a vyrobci a prestanu kupovat... Mrazeny je asi druhorada kvalita, kvalitni si ulov z more anebo kupuj chlazeny. Jak muze stat mrazene mene nez chlazene nebo cerstve, kdyz tam jsou dalsi naklady na zpracovani a uchovani, to nedava moc smysl takze tam zamrazi druhoradou nadbytkovou varku?
A pokud na to nemas v kvalite, ktera ti vyhovuje, tak to nekupuj.
Zajimavy, ze neresis region, kde to bylo vylovene, je to takovy alfanumericky kod na baleni, to si teprve poctes...
A zvážením i po tepelný úpravě zjistíš kolik je tam mražený vody V mraženým filé česká klasika...
Přidaná voda = podnět na inspekci.
Drahý = nekupuj.
Pokud chceš kvalitní tak musíš do Rakouska, Německa nebo tu najít dodavatele který drží kvalitu.. V CZ sámoškách toho moc nenajdeš..
Tak zkus Zvážit bramboru a pak jí uvařit v mikrovlnce, asi tak 60% váhy se odpaří, chuť zůstane celá
Kto ma rad skutocne ryby (kam mrazene file nepocitam), ten kupuje chladene filety lososa, pstruha, zubaca, stuky a pod
Jako tzv. keťasení se označovalo přeprodávání zboží na černém trhu v období první světové války a krátce po ní po vzniku první československé republiky. Pojem vznik zkomolením a počeštěním původního německého výrazu Kettengeschäft, resp. Kettenhändler pro vykonavatele takové činnosti.[1] Později byla tato činnost označována pojmem šmelina nebo profitování.
Poslední dobou došlo k neskutečnému zdražení a zmenšení balení snad u všeho. Třeba máslo už nemá 250 gramů ale mezi 200 a 220 za mnohem vyšší cenu. Plato vajec už neni po 30 ale jen po 25 nebo 20, zase za vyšší cenu (a v malém balení místo 10 je jich jen 6). A sadrinky v konzervě nevím jak na váhu (nikdy jsem nesledoval kolik je tam ani celkem ani odkapaného obsahu), ale bylo tam víc oleje než ryb. K namačkaným sardinkám měly opravdu daleko. A to bych čekal, že tyto věci nereagují tak rychle na současné trendy (trvanlivost konzerv bývá dlouhé roky).
Jestli ono "bez přidané vody" neznamenalo pravý opak "bez ubrané vody" že to prostě z nějaké té mykve (snad ne z moře) zabalili se vší vodou.
Holt obchody zkouší, co si můžou dovolit. A je na nás zákaznících, co jim dovolíme.
Žádné strachy. Volební modely ukazují kdo by teď vyhrál volby. Za nějakou dobu bude zpátky, rozhážou se poslední zbytky státních peněz, vše na obrovský státní dluh a pojede se odznova. Řecko to taky zvládlo... Jen jestli nám někdo ale nasype..., jako to bylo u Řecka. Pak bude to filé ne za 433Kč, ale možná za 10000Kč a ještě se v průběhu dne budou 3x upravovat ceny... e15.cz/...
Jednoduchý - když to jsou sračky tak to nekupuj, jen informuj prodejce že tohle nechceš. Když to udělaj všichni tak buď zlepší kvalitu nebo zkrachujou. Najít v ČR kvalitu u mražený ryby neni lehký, spíš ty chlazený tam to tolik nejde (ačkoliv..) Zbývá živá ryba a ještě najít tu co nežrala bobule v sádkách...
Spotřebitele rozhodně nejsou nuceni, já tresky nekupuji a nikdo mě nenutí.
Spotřebitel to je stádo volků? Přijdeš mi jako někdo, kdo se neumí adaptovat. A asi chceš, aby za tebe fiala/vláda řešila?
to jsi nepochopil ani to, že když to kupuješ, tak to podporuješ!?
To jste ale asi viděl o chovu lososů, ale kdo ne, ať si dál "šmakuje". Já to nekupuji i kdyby to bylo za 100Kč/1kg Je to s cz dabingem k vidění... csfd.cz/...
95% a vice ceske populace to nepozna... jejda, jak ja jsem rad, ze nepatrim zrovna do onech 5 a mene procent tech, kteri to jakozto odbornici zarucene poznaji. Udelam si testoviny tak jak chci a normalne to sezeru. Jak jednoduchy to mam zivot a nemusim se stresovat a premyslet nad takovyma problemama. Hazenim inflace na Fialu je minimalne usmevne. Jako clovek, ktreho na okruhu drzi pouze motocyklova guma ve styku s vozovkou zahajuji operaci... malo sazi v gume. Budu zkoumat, jake slozeni a smakuladu ze mi to pecou v te forme. Protoze, priznejme si, ty gumy uz nejsou to, co to byvalo ze. A nebo s 3 vrstvym toaletakem. Sice ma tri vrstvy, ale uz je to daleko tenci. To takovy prst v dupe me nas. nastve vic, nez dobarvena testovina. A nejsmutnejsi na tom je to, ze cely ten zivot je vlastne jen cesta ke smrti. A proto si jdu na pocest vsech sazi, dat cigaretu. Lovu zdar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.