Nejste přihlášen/a.
Mimo poslední nesmyslné věty, že dneska by to mělo být bezpečné, to bylo bezpečné vždy, neznám notáře, který by to zpronevěřil, souhlas, takže až budeš mít kupce, vem ho za vlasy a dotáhni ho k notáři, náklady na smlouvu a úschovu zaplaťte na půl.
notář tu smlouvu může připravit za hodinku takže odcházíš už v podstatě se vším, do 2 hod. to je vyřízeny. osobni zkusenost.
Bude to rychlejší a i něco ušetříš proti realitce. Respektive vždycky jsem to domlouval že se platilo na půl já a půlkupec
Nicméně realitka je hlavne k tomu, aby ti sehnala kupce, nevím jak si chceš sám sehnat kupce :+)
Záleží na tom, jak budete schopný získat informace a jednotlivé kroky vyřídit samostatně nebo to někomu zadáte. Povinně musíte dojít ověřit podpis na kupní smlouvě a založit jistotní účet. Ostatní lze vyřídit poštou nebo datovou schránkou. Platit budete poplatek 2 000 za návrh vkladu práva do KN a případně daň z příjmu, pokud nesplníte test daný zákonem o daních z příjmů.
Zdravím, je toho spousta...určitě bych neprodávala bez smluv(rezervační, kupní, předávací protokol) připravených od právníka, četla jsem o hodně případech, kdy byl bez smlouvy problém. Potom je tu úschova, vložení návrhu na katastr a přepis energií. Možná je toho víc, já když jsem to studovala, tak jsem si radši vzala realitku.
spousta toho není...to jen realitky a tady tihle lidi z toho dělají kovbojku...kdyby to bylo tak náročný jak se vykládá...nebyl byl realiťákem kdejakej co ví, že 1+1 jsou 2...
Dostala jsem za byt cenu, jakou jsem chtěla, takže není
Hlavně bych se do toho sama nepustila, bůh ví, na jakého kupce můžete narazit a co třeba můžete při prodeji opomenout. Takhle mám prodáno a klidně se mi spí
Myslím si, že je úplně normální vzít si na prodej nemovitosti RK, jsou to zkrátka odborníci a mají v hlavě určitě víc informací, než výsledek na příklad 1+1...můj názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.