Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej bytu

Od: martinh odpovědí: 14 změna:
Zdravím, chci se zeptat co budu potřebovat a kam zajít v případě že budu chtít prodat byt bez RK. A přibližně kolik to bude stát. Dekuju za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

1x
Zajít za notářem,.nebo advokátem nechat si sepsat smlouvu, a zajistit u něj účet pro bankovní úschovu. Tj kupující převede částku na onen účet a notář, nebo advokátní kancelář ji uvolní vám až po přepisu na katastru. Kdo platí poplatky za vklad a notáře se dohodnete s kupujícím.
Mělo by to být dneska již bezpečné.
ttk

Mimo poslední nesmyslné věty, že dneska by to mělo být bezpečné, to bylo bezpečné vždy, neznám notáře, který by to zpronevěřil, souhlas, takže až budeš mít kupce, vem ho za vlasy a dotáhni ho k notáři, náklady na smlouvu a úschovu zaplaťte na půl.

notář tu smlouvu může připravit za hodinku takže odcházíš už v podstatě se vším, do 2 hod. to je vyřízeny. osobni zkusenost.

Bude to rychlejší a i něco ušetříš proti realitce. Respektive vždycky jsem to domlouval že se platilo na půl já a půlkupec

Nicméně realitka je hlavne k tomu, aby ti sehnala kupce, nevím jak si chceš sám sehnat kupce :+)

krtek6
hodnocení

0x

zajít prakticky nikam...a potřebovat štěstí...potažmo kupce...smlouvu

martinh
hodnocení

Myslel sem až budu mít toho kupce.

hodnocení

0x
Dejte inzeráty na webové stránky, kde se můžou vkládat inzeráty do rubriky reality.Při prodeji je potom lepší oslovit nějakého notáře, který sepíše smlouvu a uschová peníze,dokuď nebude proveden vklad do katastru.Bude vás to stát jen peníze za notáře,ale budete mít klid,že je všechno,jak má být.
A pak ještě zaplatíte daň z příjmu.

hodnocení

0x

Záleží na tom, jak budete schopný získat informace a jednotlivé kroky vyřídit samostatně nebo to někomu zadáte. Povinně musíte dojít ověřit podpis na kupní smlouvě a založit jistotní účet. Ostatní lze vyřídit poštou nebo datovou schránkou. Platit budete poplatek 2 000 za návrh vkladu práva do KN a případně daň z příjmu, pokud nesplníte test daný zákonem o daních z příjmů.

hodnocení

0x

Dobrý den, můžete to zkusit na "Bez realitky" . Provede vás to. Myslím, že tyto stránky jsou dost navštěvované.

martinh
hodnocení

Myslel sem až budu mít kupce.

erikab
hodnocení

0x

Zdravím, je toho spousta...určitě bych neprodávala bez smluv(rezervační, kupní, předávací protokol) připravených od právníka, četla jsem o hodně případech, kdy byl bez smlouvy problém. Potom je tu úschova, vložení návrhu na katastr a přepis energií. Možná je toho víc, já když jsem to studovala, tak jsem si radši vzala realitku.

mariaa

Není Vám líto těch peněz pro RK?

krtek6

spousta toho není...to jen realitky a tady tihle lidi z toho dělají kovbojku...kdyby to bylo tak náročný jak se vykládá...nebyl byl realiťákem kdejakej co ví, že 1+1 jsou 2...

erikab

Dostala jsem za byt cenu, jakou jsem chtěla, takže není :)

Hlavně bych se do toho sama nepustila, bůh ví, na jakého kupce můžete narazit a co třeba můžete při prodeji opomenout. Takhle mám prodáno a klidně se mi spí :)

Myslím si, že je úplně normální vzít si na prodej nemovitosti RK, jsou to zkrátka odborníci a mají v hlavě určitě víc informací, než výsledek na příklad 1+1...můj názor :)

Prodej nemovitosti má daný a poměrně jednoduchý postup. V dnešní době, kdy jsou snadno dostupné informace, levné inzertní stránky, jistotní účty a možnost ověření podpisu na kdejaké poště, je potřeba realitní kanceláře naprosto zbytečná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]