Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jističochránič? zapojení?

Od: paja*

Ahoj Všem, běžné chrániče s jističem nebo více jsem již mockrát zapojoval, ale mám v ruce: Proudový chránič s jističem EBASEE EBS9BL 6kA - 16/1N/B/0,03 na DIN lištu a není zřetelné označení svorek, kde je na něm 1 a kde je N. Může být přehozeno a funkce je zachována? - samozřejmě proti sobě nebo má někdo zkušenost s tímhle druhem? Děkujiiii

Proudový chránič /...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Vždyť to tam je N je vlevo. N a fazi musíte vzít z nuloveho můstku a svirkovnic před ostatními chráničemi. Na druhou stranu L a N z kabelu pro spotřebič.

hodnocení

3x
Na tom jističochraniči je schematická značka kde svorky jsou označené.

hodnocení

1x

Pokud nejsou označené svorky, možná je to i jedno. Ale já bych se rozhodně držel schématka na těle přístroje. Možná proto tam je i tak jasně namalované.

paja*
hodnocení

Děkuji za nedělní reakce.. no schéma je jen na čele jističochrániče, ale u svorek není.. jde mi o to že jsem udělal automaticky jak jsem byl zvyklý u jiného výrobce a jde mi o to zda je to fatální chyba, abych nemusel přepojovat celý rozváděč. (mám jich tam několik). Našel jsem i výrobce co měl schéma na čelní straně , ale svorky neodpovídali jakoby k sobě.tak mi jde o to abych to nemusel teď otáčet.. děkuji...

paja*
hodnocení

Díky.. no já to mám připojené z N můstku to ano je vše jak má... ale přívodní vodiče mám prostě z čelní strany :

vlevo L a vpravo N a dole samozřejmě vlevo L a vpravo N

Prostě jsem to otočil..bude to mít na funkci vliv?

hudec
hodnocení

0x

Když si s tím nevíš rady, proč kupuješ takový srágorky? Že by hodinový manžel?

paja*
Je to nahodne.. jeste jsem takovy nemontoval.. nejsem hodinovy manzel.. spis elektrikar co zapojil Ebasee jako Eti no.. se Ti nikdy neco nepovedlo?

EATON je značkový a taky to nemá na sobě označené... Je to srágorka? Kdo to určuje co jaké je?

hudec

Co určuje - zkušenost a praxe přes 50 let. Několik stovek jsme jich zapojili -to ještě za komančů byla výroba v NDR...

Třeba Kania PLR bezvadný. 30ks nainstalováno do rozvaděčů pro přípojky karavanů v autokempu, za rok 8ks

již neprošly revizí, z důvodu prodloužení vyp. času a změně k vyšším hodnotám Ireziduál. Hodnoty byly 2x vyšší než u nových. Další rok výměna dalších a po 3 letech jsme vyměnili všechny. Výměna za jiné a zatím po 5 letech naměřené hodnoty jak vyp. časů, tak Irez vyhovující, nezměněné. Letos budem dělat revizi za 14dní a věřím, že budou vpohodě..

vojta
hudec
Jaké jsticochranice v kempu odešly, EATON nebo ty KANIA? Nic ve zlým ale píšeš docela nepřehledně. Měl jsem za to že EATON je kvalita
berger*
" zkušenost a praxe přes 50 let" - předělával jsem osmnáct zásuvek ze dvaceti. Vodiče měly narušenou izolaci až na měď, ten elektrikář s padesátiletou praxi a revizák měl asi blbě seřízený nůž... Znamená tato má zkušenost, že všichni elektrikáři s dlouholetou praxí jsou na nic? Co máte za problém obecně s hodinovým manželem?
hudec

Odešly ta Kanie.

hodnocení

0x

To je prave rozdiel medzi cinskym a beznym vyrobkom, na pravy EATON mam v krabicke schemu so vsetkym moznostami zapojenia, na ten cinsky to neviem dohladat.

Nevidim dovod robit pokusy s nejakym i cinskymi zazrakmi, ked v podobnej cenovej hladine nakupim overene znacky ako Eaton, Scheider, Legrand, Oez, Sez .

paja*
hodnocení

0x
Ahoj Vsem, tak jsem to uz dal neresil a prepojil podle čelniho obrazku.. byla to pakarna ale holt to dnes kazdy vyrabi kdo ma do p... Diru a kazdy jinak
a tak sem mel davat jako starej pes vic pozor.. pouceni pro mne.. presto dekuji za nazory..

111®
hodnocení

0x

no podle obr. je N vlevo a L vpravo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]