Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jističochránič? zapojení?

Od: paja odpovědí: 15 změna:

Ahoj Všem, běžné chrániče s jističem nebo více jsem již mockrát zapojoval, ale mám v ruce: Proudový chránič s jističem EBASEE EBS9BL 6kA - 16/1N/B/0,03 na DIN lištu a není zřetelné označení svorek, kde je na něm 1 a kde je N. Může být přehozeno a funkce je zachována? - samozřejmě proti sobě nebo má někdo zkušenost s tímhle druhem? Děkujiiii

Proudový chránič /...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Vždyť to tam je N je vlevo. N a fazi musíte vzít z nuloveho můstku a svirkovnic před ostatními chráničemi. Na druhou stranu L a N z kabelu pro spotřebič.

hodnocení

3x
Na tom jističochraniči je schematická značka kde svorky jsou označené.

hodnocení

1x

Pokud nejsou označené svorky, možná je to i jedno. Ale já bych se rozhodně držel schématka na těle přístroje. Možná proto tam je i tak jasně namalované.

paja
hodnocení

Děkuji za nedělní reakce.. no schéma je jen na čele jističochrániče, ale u svorek není.. jde mi o to že jsem udělal automaticky jak jsem byl zvyklý u jiného výrobce a jde mi o to zda je to fatální chyba, abych nemusel přepojovat celý rozváděč. (mám jich tam několik). Našel jsem i výrobce co měl schéma na čelní straně , ale svorky neodpovídali jakoby k sobě.tak mi jde o to abych to nemusel teď otáčet.. děkuji...

paja
hodnocení

Díky.. no já to mám připojené z N můstku to ano je vše jak má... ale přívodní vodiče mám prostě z čelní strany :

vlevo L a vpravo N a dole samozřejmě vlevo L a vpravo N

Prostě jsem to otočil..bude to mít na funkci vliv?

hudec
hodnocení

0x

Když si s tím nevíš rady, proč kupuješ takový srágorky? Že by hodinový manžel?

paja
Je to nahodne.. jeste jsem takovy nemontoval.. nejsem hodinovy manzel.. spis elektrikar co zapojil Ebasee jako Eti no.. se Ti nikdy neco nepovedlo?

EATON je značkový a taky to nemá na sobě označené... Je to srágorka? Kdo to určuje co jaké je?

hudec

Co určuje - zkušenost a praxe přes 50 let. Několik stovek jsme jich zapojili -to ještě za komančů byla výroba v NDR...

Třeba Kania PLR bezvadný. 30ks nainstalováno do rozvaděčů pro přípojky karavanů v autokempu, za rok 8ks

již neprošly revizí, z důvodu prodloužení vyp. času a změně k vyšším hodnotám Ireziduál. Hodnoty byly 2x vyšší než u nových. Další rok výměna dalších a po 3 letech jsme vyměnili všechny. Výměna za jiné a zatím po 5 letech naměřené hodnoty jak vyp. časů, tak Irez vyhovující, nezměněné. Letos budem dělat revizi za 14dní a věřím, že budou vpohodě..

vojta
hudec
Jaké jsticochranice v kempu odešly, EATON nebo ty KANIA? Nic ve zlým ale píšeš docela nepřehledně. Měl jsem za to že EATON je kvalita
" zkušenost a praxe přes 50 let" - předělával jsem osmnáct zásuvek ze dvaceti. Vodiče měly narušenou izolaci až na měď, ten elektrikář s padesátiletou praxi a revizák měl asi blbě seřízený nůž... Znamená tato má zkušenost, že všichni elektrikáři s dlouholetou praxí jsou na nic? Co máte za problém obecně s hodinovým manželem?
hudec

Odešly ta Kanie.

hodnocení

0x

To je prave rozdiel medzi cinskym a beznym vyrobkom, na pravy EATON mam v krabicke schemu so vsetkym moznostami zapojenia, na ten cinsky to neviem dohladat.

Nevidim dovod robit pokusy s nejakym i cinskymi zazrakmi, ked v podobnej cenovej hladine nakupim overene znacky ako Eaton, Scheider, Legrand, Oez, Sez .

paja
hodnocení

0x
Ahoj Vsem, tak jsem to uz dal neresil a prepojil podle čelniho obrazku.. byla to pakarna ale holt to dnes kazdy vyrabi kdo ma do p... Diru a kazdy jinak
a tak sem mel davat jako starej pes vic pozor.. pouceni pro mne.. presto dekuji za nazory..

111®
hodnocení

0x

no podle obr. je N vlevo a L vpravo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]