Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskliny komín Schiedel

Od: rad odpovědí: 4 změna:
Mám systémový komín Schiedel Stabil. Vyzděny před 2 lety. Malování před 4 měsíci, asi to tam už nějakou dobu je, ale všiml jsem si prasklin vodorovných ve sparach. Praská téměř každá spára. Omítka je lehcena sádrová, kterou firma celkem ojebala. Komín má výšku 8,5 m. Dům má 2 Np. Komín je u středové zdi. Strop je Porotherm. Setkal se s tím někdo?
Praskliny komín Schiedel
Praskliny komín Schiedel #2
Praskliny komín Schiedel #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud je komínové těleso vyarmované a pruty zality potěrem, vložky obaleny vatou k tomu určenou , neřešil bych. někdo někdy právě z tohotou důvodu komínové těleso rohuje a perlinkuje nebo jen perlinkuje.

rad
hodnocení

Armované to právě není. Výrobce udával, že armovat se má jen nadstresni část. Firma co to samozřejmě řekla že není třeba armovat. Perlinka tam taky není , ani roh.

Armatura opravdu jen k nadstřešní části...

hodnocení

0x

Nesetkal jsem se s tím, ale bez místní prohlídky nelze sdělit, co je vše špatně. Zřejmě jsou tvárnice "netvrdo" vyzděny, avšak vložky uvnitř jsou "plovoucí" a nebude problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]