Nejste přihlášen/a.
zdravim, mame na chatu a potrebuji zprovoznit studnu viz fotky. Tedy vycistit, privest k chate, zavest cerpadlo, atd. Je 3,5 m hluboka, cca 2 metry sloupec vody, skruz jen 50 cm, studna je na urovni lesniho potoka. Studna se cca 10 let nepouzivala. Moje dilema je, zda takovy prumer staci nebo mam ji radsi nechat rozsirit. Mel jsem tam par studnaru a bohuzel se rozchazeji. Dva tam nezavisle na sobe prisli rikali, ze to neni plnohodnotna studna, lepsi rozsirit na 80-100 cm, par dalsich mi sedlilo, ze to je irelevantni, stejne zalezi na vydatnosti pramene. Jak byste postupovali vy? Samozrejme shromazduji info z vice zdroju. Diky
Dobrý den, z vlastní zkušenosti vím, že ani vysoký sloupec vody ve studni není nutný, ale záleží na vydatnosti pramene/ů - v naší studni není nikdy více než 0,5 metru vody, ale voda přitéká ze čtyř pramenů a není s tím žádný problém (myslím, se zahradním čerpadlem a zaléváním/postřikem). Zdravím!
P.S. Stačí studnu vyčerpat/vyčistit a ponechat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.