Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava - nabouraný vnější roh stěny

Od: tmhwk odpovědí: 11 změna:

Prosím o Vaše názory, jak lze opravit nabouraný vnější roh stěny v garáži bytového domu. Moje představa byla barevným sprejem nastříkat alu profil s dostatečným přesahem a na postižené místo nalepit mamutem. Profil ale běžně dostat se stranou 5cm, zde by to nestačilo. Díky.

Oprava - nabouraný vnější roh stěny

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

0x

Já bych tam dal z ocelovou pásovinu, kterou bych si na pár místech svařil.

Omlouvám se, ale já bych to v tomto případě opravil nějakým pružným tmelem a přetřel /zamaskoval/ shodnou barvou. Při případném dalším "kontaktu"boku auta s rohem to zanechá na autě menší stopu než roh s hranou z oceli. *smich* *zed*

Nebo tam rovnou nalepit gumovou schodovou hranu - viz : google.com/...

nebo si vybrat něco zde: google.com/...

*hi*

spu

Já být správce, tak bych tam dal právě tu pásovinu nejlépe čtverku. Jestli to pán nakul a musí to opravit, pak si vystačí třeba s tím tmelem.

tmhwk
hodnocení

Tmel by byl asi ideální, ale nevím zda by se tam dlouhodobě udržel. Gumová hrana by byla taky dobrá, ale rád bych aby nedošlo k změně vzhledu a nabarvit gumu bude asi taky problém.

hodnocení

0x

Jak jednoduché, Váš nápad je OK, jen malinko upravit materiál...

¨Moje představa byla barevným sprejem nastříkat alu profilplech, 200x500x1mm, ohnouta s dostatečným přesahem a na postižené místo nalepit mamutem

tmhwk
hodnocení

Děkuji. Lze 1mm plech v amatérskych podmínkách lehce trvale ohnout do potřebného tvaru? S plechem nemám zkušenosti.

tmhwk
hodnocení

ok, ohledně ohnutí plechu jsem něco již našel na youtube, snad by to šlo

k2

Nevim, co jste nasel na YT, ale aby to trochu vypadalo, nebude snazsi si to nechat ohnout tam, kde Vam budou plech strihat na pozadovany rozmer? Nebo koupite celou tabuli, a z te to budete doma rezat?

Tim netvrdim, ze nejde po domacku ohnout 1mm plech delky 0,5m do praveho uhlu, ale...

jdukolem
hodnocení

0x

a je to vůbec legální ve veřejné garáži na stěnu svévolně instalovat nějaké ocelové rohy?

Proč by to nemělo? Standartně se v garážích a tam, kde se s takovým poškozením počítá, se toto provádí hned při výstavbě!

Proč by to nebylo legální, když se lidi domluví. Jen nesmí jít kolemjdoucí dohlížitel, dříve se tomu říkalo šedá myš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]