Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váleček na malování břizolitu

Od: zelenac* odpovědí: 5 změna:

Kdysi jsem koupil váleček na nátěr venkovní fasády - břizolitu. Doporučili mi s dlouhými chlupy aby se prý dostal lépe do mezer. Mohu ho použít i na vnitřní hladkou zeď? A jsou nějaké zásady na malování válečkem? Maloval jsem jen štětkou. dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Dobrý den,

na vnitřní zed ho nepoužívejte- budete mít šílenou spotřebu barvy, a tudíž i rýhy na zdi.

Kupte si obyčejný, s krátkým chlupem.

Pár zaručených rad na postup malování válečkem je, ale nejlepší bude, když si to zkusíte na nějakém skrytém místě sám.

Dále je nutné dodržovat poměr voda/ barva udaný výrobcem barvy.

doplněno 02.05.10 11:45:

Pro jistotu zde máte návod:

hobby.idnes.cz/...

jabraka*
hodnocení

2x

Váleček na malování brizolitu se určitě nehodí na malování vnitřní stěny.Jednak spotřebuješ hodně barvy,která pak ve válečku zůstane a jednak tu barvu nejde na stěnu vytlačit,je příliš tvrdý.Podle mých zkušeností si kup soupravu,váleček a síťka na otírání asi za 50 Kč.K němu mám hranatý kyblík od primalexu,do nějž se váleček vejde,na stranu zavěsím síťku.Po namočení omačknu lehce přebytek a na oprášenou stěnu nanáším barvu.K základnímu válečku je dobré mít ještě váleček malý,kterým si pomůžu za topením a na nepřístupných místech a v koutech.První nátěr podle znečištění stěn nanáším zředěnou barvou asi 1 : 0,5vody

Nejprve si podle nalepené krycí pásky udělám rovinku pod stropem štětečkem a malým válečkem tak 20 cm pruh a pak začínám

velkým válečkem nasazeným na tyči pohybem vždy odspodu nahoru mírným tlakem asi metrový pruh pod stropem.Pak pokračuji druhou řadou vprostřed zdi a nakonec spodek už bez tyče,Nanášené řady překrývám po polovině.Snažím se nesahat dvakrát na stejné místo už namočené.

Druhou vrstvu nanáším stejným postupem,ale vždy nanesený čtverec asi 120 x 120 cm kontruji křížem.Po zaschnutí zkontroluji a jen zlekka opravím případné nezakrytá místa.U čisté zdi je to leckdy zbytečné.

Neuvedl jsem předpoklad postupu,že stěna je umytá a bezprašná a neloupe se.Pak by bylo nutno ji napenetrovat,odstranit stěrkou oloupaná místa a po lehkém přebroušení malovat.

JABRAKA

hodnocení

2x

A až půjdete kupovat ten váleček na vnitřní stěmy, koukněte se jen na váleček. Držadlo, tu konstrukci, na které je váleček nasunutý, použijte svoje, staré. *hej*Vyjde to levněji.

jabraka*

Pozor ovšem na průměr nasadky,u těch větších,fasádních je průměr 8 mm a stěnové mají 6 mm

Myslím že to fasádní držadlo je nepoužitelné.

JABRAKA

ladislavtikal*
hodnocení

0x

zasady je to podobny jako u stetky je hodne rozetirat aby se neudelali fleky a volba valecku je asi u kazdeho jina soused malir treba to dela molitanovyma valeckama ze chlupaty se moc lepi k sobe a je s tim rozetiranim vetsi prace nez s molitanem ten neni tak tvrdy a barva se dostane vsude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]