Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím dokázal by mi někdo poradit co to je za hmyz či brouka? Objevilo se mi to v podkroví asi pře týdnem a každý den tak 2 až 4 kusy denně zabiju. V podkroví jsou 2 pokojíky obložené do dřevěných palubek , minimum nábytku a na podlaze lino. Žádné jídlo či uskladněné věci. Potřeboval bych vědět co to je a jak se toho zbavit. Zprvu jsem si myslel že to je šváb, ale ti prý nějak smrdí když se zabijou a navíc tohleto má vzadu něco jak žihadlo. Většinou to je v okolí okna buď na zácloně nebo na dřevěném obložení i okna. Je to velké tak jeden cm i trochu větší. Díky za postřehy.
Už asi vím co to je, korunčík. Teď jak se toho zbavit. Asi jsem to přitáhl domů na dřevěných palubkách, před 14 dny jsem dokončil obložení pokoje. blanokridlivpraze.cz/...
Proč se ho chcete zbavovat? Tenhle hmyzák je užitečný. Pokud se vám někde líhnou noví, tak tam máte napadené dřevo, z larev dřevokazného hmyzu se totiž líhnou.
No sice je možná užitečný, ale pokud se mi tam budou množit, tak za chvíli je budu moct smažit místo cvrčků. Nejsem zrovna moc velký příznivec brouků či hmyzu doma.Venku ať si dělají co chtějí. Co jsem si o nich přečetl, tak potřebujou hostitele - jiné larvy od dřevokazného hmyzu. Tak snad se všici vylíhnou a bude pokoj no.
Pokud by měli volný výlet, tak se vám tam hromadit nebudou. Na vašem místě bych se především snažil vysledovat, odkud se berou. Tam totiž budete mít dřevo silně napadené dřevokazným hmyzem.
Budu se muset na to zaměřit a snad se mi to podaří najít. Palubky jsem každou lakoval bezbarvým polyreautonovým lakem plus jem je i přebrušoval. Jediné že by bylo napadeno laťování pod palubkama a to bude prúser. Ale i ty latě jsem natíral impregnací. Naštěstí kolem oken se to dá rozebrat tak se kouknu. No snad to najdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.