Nejste přihlášen/a.
V obvodové zdi domu je výklenek, ve kterém je umístěn plynoměr. Tím je obvodová zeď zeslabená a z druhé strany, v předsíni, dochází k odlupování omítky, zřejmě v důsledku jejího ochlazování. Dal by se problém vyřešit zateplením zdi za plynoměrem? Jaký způsobem - přilepit za plynoměr polystyrénovou desku, nanést nějakou pěnu nebo existuje i jiná možnost? Anebo přilepit polystyrén na dvířka z vnitřní strany? Děkuji.
To bych asi šel vysomrovat nějaké odstřižky do karavan centra, protože tolik peněz a tolik zbytečného materiálu, to vám nikdo neu střihne na ty dvířka přesně a tazatel asi nebude ochoten platit tisíce za tyhle samolepicí inovace
Btw jaká je teda lambda 50 mm polystyrenu a 30 mm K Flexu rozdíl prosím, pro zajimavost?
Vy si dejte na dvířka co chcete, já bych dal zbytky ze stavby materiál KOOLTHERM, ale na stěnu výklenku, nikoliv na dvířka. Nebo koupit jen desku, či dvě.
Vy určitě zvládnete výpočet sám.
Tak to máte říct rovnou, že neznáte rozdíl patametrů mezi polystyrenem a K flexem... já to hledat nebudu, abyste se tvářil, že ten rozdíl je nějak významný
A na výklenek bych K flex fakt nekupoval, to se finančně nezaplatí ani za 1000 let.
Být tazatelem, nacpu do výklenku starý hadry a nazdar bazar. Ochlazení vnitřní stěny bude znatelně nižší a zadarmo...
lépe udělá, když si pořídit bezkontaktní teploměr z Lidlu, také na něj Číhám zase až bude ve slevě
sas, já napíšu drahé řešení, ale vůbec si nevšimnete levného řešení, které jsem navrhl nejdříve.
Právě proto jsem dal velmi drahé řešení, aby viděl rozdíl a účelnost. To, že je K-Flex lepší několikrát oproti polyši, zjistíte i při práci s ním.
Už vidíte, že dvířka nemůže polepit?
Pane, mě zajímalo rozdíl při stejné tloušťce.
O tom, že se na karavan (plech, dvířka) daleko lépe lepí K flex než polystyren nebudeme se přít, to je fakt. Nicméně lepit K flex na zdivo, to mi přijde hloupé, to bych lepil polystyren montážní pěnou, jenže na to asi nebude místo...
Proč by nemohl lepit dvířka nevím, na plynoměru nesmí nic ucházet, takže bych to nehrotil. Odvětrání spárou okolo mřížek bude za mě dostatečné...
každopádně můj návrh nacpat do výklenku hadry, a teplota se změní +5°C na vnitřní stěně - řešení za 0 Kč
Jak jsem sdělil, klidně to udělejte jak chcete,
Odvětrání spárou okolo mřížek bude za mě dostatečné, přeci ztrácí logiku zateplení, když tam bude větrání. Za polyš na dvířkách půjde chlad...
Ale klidně dále oponujte, proti hodně drahému zateplení...
Ty budeš lepit K flex na zdivo toho výklenku?
A o kolik procent je tedy lepší K flex co do tepelné izolační schopnosti, oproti nejlevnějšímu polystyrenu!?
mám takový dojem, že jste zjistil, že o nula, takže to nechcete napsat?
a teď: O kolik menší bude ta schopnost když to vycpe hadrama? O 10%?
Ty budeš lepit K flex na zdivo toho výklenku?
Ne nebudu, to jsem Vám již dávno napsal, svoje řešení.
Vy již výpočty máte svoje řešení taky, ať si tazatel vybere..
Já Vám navrhuji způsob který jste uvedl sám.Nalepit poliš cementovím lepidlem včetně natažení přední stěny taktéž lepidlem.Vrátka zalepovat nesmíte kvůli větrání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.