Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
včera se mi začal v přídavném zámku u vchodových dveří protáčet klíč a hroty z přídavného zámku se dají normálně zatlačit prstem zpátky. Pravděpodobně je v pytli vložka. Ony ty dveře už jsou taky zhruba 30 let staté.
U běžných dveří bych si hlavu nedělal, ale tyhle jsou bezpečnostní. Přídavný zámek ovládá hroty nejen do boku, ale zároveň i dole a nahoře, tudíž nevím, jestli samotná výměna vložky bude stačit, pokud vůbec něco takového jde.
Záměčníka už jsem samozřejmě volal, nicméně ten přijde nejdříve v pondělí a já jsem docela nervní, jelikož výměna běžné vložky stojí max pár tisícovek, ale u tohohle si nejsem vůbec jistý.
Máte někdo s tímto typem problému zkušenosti, a pokud ano, jaká může být cena za takovou opravu? Díky.
PS: Přídavný zámek z vnitřní strany vypadá přesně takto eshop.svetzamku.cz/... jen ovládá i hroty nahoře a dole.
odkaz je nefunkční..ale domnívám se že se vyjme úplně stajně jako běžná FAB.. blíže by napovědělo foto
tak na tom černém krytu jsou šroubky zboku, subdat, a pak jso vidět šroubky co drží zámek ve dřevě ay byl přitažen zvenku ke dveřím, mění se vjlépe celá sestava protože nové ke starému obvykle nepasuje..
Na dřevěných dveřích jsou ještě připevněné z vnější části kovové. Ty jsou pokryté čalouněním. Problematický zámek uzavírá dveře nejen v boku, ale také v podlaze, respektive do horních futer, kde je kování.
nahoru a dolu bude zamykat hlavní zámek, tenhle určitě ne, možná si to myslíte, že když večer tímto otočíte , že jste zamčena komplet, ale to nejste, to musíte otočit hlavním zámkem..
Tenhle zámek v jeho případě určitě ovládá mechanizmus uvnitř dveří, když to neznáš, tak do toho nemluv.
Pro tazatele, jestli nejsi trochu zručný, tak se do toho nehrab, po vymontování toho přídavného zámku ze dveří ti z něj vyjedou táhla, který jsou schovaný ve dveřích a drží nasazená právě na dvou šteftech, který jsou součástí toho zámku na fotce, který sice vypadá jako normální přídavný, ale je speciálně upravený pro použití do bezpečnostních dveří, aby právě mohl ovládat táhla.
Pokud ti vypadnou, tak se blbě nasazují zpátky, a to horní ti vypadne určitě, počkej na zámečníka.
Je to sice zámek FAB, ale je speciálně upravený a FAB ho normálně neprodává, jedině ho mají ty firmy na výrobu těch dveří.
Tady je odkaz na ten zámek, je to zámek na dveře NEXT a jsou na tý fotce dobře vidět ty dva ovládací štefty na levý straně, jsou asi 3 cm dlouhé a vystupují ven směrem do dveří.
Je to obyčejný přídavný zámek ,nic ve dveřích neovládá,nedávno jsem ho montoval tchýni na dveře.Pro průměrně šikovného kutila jednoduchá montáž.
Vizuálně nepochybně. Můj přídavný zámek ale mimo jiné jistí dveře nahoře i dole. Mám tam k tomu udělané i kování. Kdyby to byl jen obyčejný přídavný zámek, nejspíš bych si ho taky dokázal vyměnit sám.
Můžeš si koupit ten normální přídavný, akorát do toho nového musíš nacpat ty starý potřebný střeva - ten plech s těma dvouma šteftama a pak použít ten spodní plech, co je přišroubovanej na dveře a má v sobě ty dvě oválný díry, kterýma do dveří na táhla zalejzaj ty dva štefty.
Není jiná možnost, když nový zámek neseženu, tak to musím upravovat podle možností a nebo si musíš pozvat zámečníky přímo od NEXT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.