Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvukoizolační vložka - stěna x WC

Od: lerach odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, instalatér nám nainstaloval záchod bez zvukoizolační vložky s tím, že pokud by jí tam dal, není schopný upevnit záchod tak, aby se nehýbal. Důvodem je přitahování šroubů z vrchu (v místě sedátka)(záchod SATBRE010RREXP), místo toho tam dal větší množství silikonu, s tím, že je to lepší.

Když jsem se díval na video od SIKO přímo na ten daný typ záchodu, tak při instalaci použili zvukoizolační vložku, zároveň i spousta jiných videí na internetu tam tu vložku dává. Radil jsem se s různými lidmi, taktéž říkali, že by tam neměla chybět, ale stále si nejsem jistý, jestli si mám o tu vložku říct, nebo nikoliv. Prakticky nikdo mi neřekl, nebo jsem ani nenašel, že by se tam vyloženě nedávala. Někdo říkal, že se silikon po čase vymačka a bude to přimo porcelán na kachličku, což samozřejmě asi není dobře.

Co Vy na to?

siko.cz/...

Děkuji za jakoukoli odpověď.

Zvukoizolační vložka - stěna x WC
Zvukoizolační vložka - stěna x WC #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
S podlozkou se bude wc keramika vzdy hybat. At uz date od vyrobce Geberit, Alcaplast, je to jedno. Vzdy to sedne. Davame wc na silikon a vse drzi, nic nepraska, pri demontazi jde kolem wc odriznout.

berger*
hodnocení

0x

Pokud ponechám stranou správnost montáže, jsem na straně toho instalatéra, ale to může být mým nedostatkem zkušeností. Drtivou většinu mís montuji na závitové tyče a matky, tam vždy dám protihlukovou podložku. Jen jednou jsem potkal tento systém a byla to katastrofa, prostě to nešlo rozumně dotáhnout, ten hajzl se furt hýbal. Sundával jsem ho asi pětkrát, potom jsem se namíchl, ty plastové bazmegy jsem dal pryč a přikotvil to po staru...:(

Tyhle jsem montoval zatím 3 ,podložka u všech a bez problémů.Ale klasika šroub - matka je prostě lepší

hodnocení

0x

já dávám na silikon a nikdy nebyl problem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]