Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Forma velikonoční beránek

Od: nika odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, prosím, neví někdo, jak vypadá forma na tohoto velikonočního beránka?

Forma velikonoční beránek

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Některé formy mají záda, tam je potřeba mít recept na deka přesně. A pak jsou ty, které záda nemají a není důležité nějaké deko navíc nebo méně.

Forma velikonoční beránek #2

hodnocení

0x
Já mám kameninovou.Dibre se v ní péče.

hodnocení

0x
Mám kameninovou jsem celkem spokojená.
Forma velikonoční beránek #3
nika
hodnocení

To věřím, mám také kameninovou, ale sháním formu na beránka viz foto, které jsem přidala.

koala

hmm, spíš než beránek to v obličeji vypadá jako medvídek koala *zmateny*

hodnocení

0x

Co tenhle? (1 minuta googlení.)

kulina.cz/...

Forma velikonoční beránek #4
nika
hodnocení

To jsem také viděla, ale není to on, k té formě patří ten hnědý beránek, nevím, proč tam dali fotku i toho světlého. Forma, kterou sháním musí mít 2 části.

Tahle je dvoudílná, ale uznávám, že ten jejich upečený asi ne zcela odpovídá formě.

To je úplná detektivka, upečený je na netu na spoustě fotek, ale žádná běžně prodávaná forma mu neodpovídá (možná silnostěnná, ty často nejsou focené zevnitř). Na krku má srdíčko Lindor, ale to je asi jen něčí improvizace. Máte nějaké další indicie?
nika
hodnocení

Přesně tak, na netu je spousta fotek toho beránka, ale forma nikde. Tak jsem to zkusila, myslela jsem, že ho třeba někdo bude mít doma. Už ho hledám druhým rokem, moc se mi líbí.

nika
hodnocení

Našla jsem tento obrázek ve fotobance www.istockphoto.com, tak to bude asi beránek cizokrajný, u nás se nevyskytující, bohužel.

Těchto beránků je na netu fakt hafo, je to snad nejfocenější beránek. Většinou spolu se střídmými bílo červenými dekoracemi, tulipány, podnosem z kusu břízy.. Něco severněji od nás, nebo na horách. Konkrétně tohoto:

commons.wikimedia.org/...

Nafotila tato paní z Eberswalde

commons.wikimedia.org/...

Taky je spousta jeho fotek zde:

alamy.com/...

Rakousko.

Ale stejně tak je na Wiky k polským Velikonocem:

de.wikipedia.org/...

Se obávám, že to bude nějaká stará německá forma.

Tak je to asï ještě jinak. Ono to vypadá, že to je nějaká průmyslová forma, tedy že přesně toto nekoupíte: lebensmittel-sonderposten/...

nika
hodnocení

Ano, je to zkrátka nějaký cizí beránek a ty fotky na netu jsou z fotobanky. Ale děkuji za snahu.

Hlavně je legrační, že fotky tohoto beránka jsou na netu u spousty receptů, vypadá jako domácí (já tomu věřil), přitom je to v sámošce koupená obyčejná buchta za 2 eura. :-D

spa

A kdo by to dneska pekl? To si může dovolit cz důchodce asi.

Třeba v cizině prý vůbec nerozlišují hrubou a hladkou mouku a lepek se tam prodává zvlášť, inu máne tady v tom tradici... asi do doby, než české důchodkyně zjistí, že jedno pečení vyšlo přes 30 Kč jen v elektrice :))

A hlavně, bílá mouka není vůbec zdravá, natož ten jedovatý cukr na tom... A hlavně jsem si nikdy nevšimnul, že by ten domácí chutná lépe, kupovaný mi vždycky chutnal více :)

Když někdo zveřejňuje recept na domácí chleba, tak se čeká, že tam dá fotku svého výtvoru, a ne fotku Šumavy z obchoďáku.
Stejně tak by bylo slušné u receptu na beránka nafotit výsledek, a ne tam dát fotku koupené buchty, jako např. tady:.

Velikonoční mrkvo/...

a tady

ireceptar.cz/...

a tady

fit-day.cz/...

Tady u tohoto videoreceptu tké začínají fotkou tohoto beránka a na konci upečou nějakou zombie opici. Ale díku tomu, že je to video, tak ten výsledek museli ukázat. U běžných receptu mají foto jen toho kupovaného.

jidlo.cz/...

Forma velikonoční beránek #5
Forma velikonoční beránek #6

hodnocení

0x
Ten můj kameninový má záda a tak se nedává forma doplna.
nika
hodnocení

To já se na pečení beránka vyloženě těším a žádné náhražky, pěkně jak to má být - máslo, vejce, cukr, mouka...nejraději mám to vyklepávání z formy, jak bude vypadat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]