Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčky do bytu

Od: malypepik odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, z čeho udělat příčky do železobetonového skeletu. Slyšel jsem, že zděné néjsou vhodné, že jak se dotvarovává beton, tak je to nevzhledné na krajich. Co doporučíte do bytu, mezi místnostmi (koupelna/obývací pokoj, pokoj/pokoj, ...), sádrokartón? Děkuji. (školní otázka, nekonkrétní stavba)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

2x

Jsem to udělal ze sádrokartonu a mám z 2+kk 2+1.Jeden výkend hotovo i s vymalováním.

vibe2*

Malý problém je v tom, že sádrokarton duní ...

U s izolací AKU? Ale bubny z toho nikdo nebude dělat...

krtek6

@vibe2: všechno co je duté tak duní...proto se tam dává vata

hodnocení

0x

Slyšel jsem, že zděné néjsou vhodné

nechat si tuto nepravdu vyvrátit...

tj
hodnocení

0x
Ytong? Pokud na ní nebudete věšet nic těžkého, jedná se o lehké zdivo (hlavně je to zdivo, ne sádrokarton). Navíc si to díky snadné manipulaci zvládnete vyzdít s troškou zručnosti i sám. Návodů jak na to je plný internet.

hodnocení

0x
S čím se vám lépe pracuje s tím to udělejte.

krtek6
hodnocení

0x

Koupelna určitě zděná a pokoje stačí SDK...

hodnocení

0x

Já bych do části, mezi koupelnu a něco, dala luxory, skleněné kachle. Moc velká blbost?

krtek6

do toho těžko osadí rozvody pro vodu a kanál...ke stropu pro prosvětlení asi ok...ale jinak kravina

Babko z Ovy, nestíháte, luxory jsou překonány...;) (Samozřejmě to není žádný útok ani urážka). Dělal jsem byt, kde zbyly pouze obvodové zdi a místnosti byly oddělené pouze sklem. Včetně koupelny a WC. Soukromí zajistily tekuté krystaly - po cvaknutí vypínače sklo zneprůhlednělo... Rozpočet vražedný...

break
Luxfery už nejsou v módě, ale pořád se používají. Nicméně nejsou zrovna levný.
krtek6

@break 80,- za obyčejnou luxferu se ti zdá hodně?...když jich většinou použiješ jen pár, právě na prosvětlení nečeho?

@beger do módy se zase vracejí...ale my češi to máme zase všechno pozadu...u nás to bude moderní a na vrcholu zas v době kdy jinde už to bude odeznívat

break
Krtku. Možná jsem to trošku blbě formuloval. Jasný, že to není nic tragického a jde o dekorativní prvek.
Jen jsem si vzpomněl na stavební sloh 80. let. Břizolit, rovný střechy a metry čtverečních luxfer, ale jakože ohromný plochy.

hodnocení

0x

Statik povolil aku max zataz v akych miestach? Tym by som zacal.

do železobetonového skeletu je moc velká zátěž dovolena.

Peter trolíte nebo jste nildy neviděl takovou stavbu?Želbet skelet se VŽDY vyzdíval-od CP-cihla plná (klasika) CDM, přes různé pálené cihlené bloky, až po dnešní porotherm, heluz, KM-Beta, a v poslední řadě pak teprve pórobeton!

Buďto je v projektu počítáno s příčkou, nebo je standartní zatížitelnost 300kg/m2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]