Nejste přihlášen/a.
zdrávím borci už jste mi zde hodně pomohli a poradily za to vám všem moc děkuji
chtěl bych se jestě zeptat mám automaticky kotel a topim hnedým uhlím kdyz se podáva uhli do toho hrnce kde se pálí uhli a jde tam pruchod vzduchu z vetráku(vetrak je na max otačkách) prijde mi že je silný plamen jen na jedné straně mohl se ten buben něcím zanest? občas čistim kotel jako strany zeskrábu od usazenin ale ten buben sem jeste nečistil jsou tam dirky na pruchod vzduchu
Při topení hnědým uhlím je potřeba, kouřové cesty v kotli, zejména v těch dnešních s různými "vymyšlenostmi" vzhledem k omezení negativních vlivů kouřových spalin, čistit poměrně často a důkladně. Způsob čistění vlastního kotle by měl být popsán v návodu na provoz a údržbu. Pochopitelně, pokud jsou v tom bubnu nějaké "dírky" na průchod vzduchu, mohou se zanášet a je je nutné určitě občas (také podle kvality uhlí) čistit a udržovat průchozí.
k tomu kruhovemu podavači on jde normalne sundat? nebo mám ty dirky projet necím vidim je ve vrchní části ty dírky budou i dole?
Snáď všetky retorty idú rozobrať pre čistenie. Neviem presne, aký je tomto kotle typ. Pevné retorty môžu byť zlepené kachliarskym (kamnářským) tmelom a bude ich potrebné opatrne vyklepnúť. Následne je potrebné zbytky tmelu odstrániť a po jej vrátení počkať pred opätovným spustením kotla určitý čas, aby tmel zaschol a správne sa vypálil.
PS: Samotný podávač (šnek a trubku) ani ventilátor neskladajte, ak to nie je úplne nutné. Pre znovunasadenie budete potrebovať od výrobcu nové tesnenie.
sundal sem to a trosku sem projel dirky jestli byly trosku zanesene no nevim jak to pomuze snad jo jinak uz fakt nevim plamen mi prijde více na jedne strane koukám jedna dírka je fest ucpana kdyz sem to trosku zeskrabal zjistil sem ze dirka je ucpana zatavenym kovem asi co myslite? má to tak byt? na fotce by to melo byt videt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.