Dobry den,mam dotaz ohledne minimalni spary u dlazby (velikost "krizku") ktere lze pouzit pro dlazbu. Lze pouzit krizky 1 mm? Druhou otazkou je,jakou by jste doporucili sparovaci hmotu? Kupovana sparovaci hmota nebo cement?Aplikaci predpokladam pomoci plasove "spachtle". Predem dekuji za vsecny nazory/rady.
Za minimum u kvalitní nerektifikované dlažby považuji křížek 1,5mm, ale to je strašný opruz, raději používám dvojky. Vy asi nevíte, do čeho jdete, takže radím co největší, kolem čtyř mm. Spárovačku kupovanou, asi se vyhněte Mapei. Pokud ovšem máte zabroušenou dlažbu (nevěřím), zvládnete i s křížky 1mm...
Protože neodpouští a tazatel s tím neumí. Mapei je zákeřná v tom, že se tváří "ještě je čas" a najednou ztvrdne a kdo to nezná, nebude na větší ploše stíhat...
break
V tom souhlasím. Člověk musí mít praxi, ale rozhodně není špatná.
el
Já jsem skoro vždy spároval mapei a přišla mi v pohodě i jako obkladači amatérovi. Hlavně výsledek a barevná stálost paráda i jejich silikony mi přijdou skvělé. Bratrovi jsem dělal koupelnu jinou značkou a dost jsem se trápil aby to nějak vypadalo. Teď dodělávám koupelnu s křížky 2mm a menší bych už fakt dělat nechtěl. Mám rektifikovaný obklad sice vyrobený v Polsku a není úplně stoprocentně rovný. Sem tam místo křížku musel jít klínek. Kdybych dával menší křížky tak by už to šlo hodně vidět. Jen ze zvědavosti Bergere jaké máte zkušenosti s rektifikovanou dlažbou? Je vždy úplně top nebo to je různé. Mě vychází, cca každý 10-15 kus špatně dobroušený, ale jsou to desetiny - setiny mm.
Záleží kde, jestli vevnitř nebo venku. Osobně uvnitř dělám 3mm. Dá se tím korigovat nepřesnost desek popř roviny lépe než třeba na 1mm. Pokud je někde dilatační spára, tak 5mm a silikon. Spárovací hmotu kvalitní třeba murexin nebo mapei. Pokud vlastnoruční sparovačku, tak cement s přesitým křemičitým pískem 1:3. Pokud šedá, tak nejlépe jen s trasovym cementem, ale nemusí být. Pokud barevnou, tak bílý cement a třeba zabarvit ještě přidáním sparovačky. Ale to už je trošku o laborovaní a bez speciálních barviv člověk nedosáhne takových barev jak u hotové spárovačky.
Dobry vecer a dekuji vsem za odpovedi. Jedna se o vntrni dlazbu koupenou v hobymarketu (takze nic specialniho). Zena by chtela aby dlazba co nejvice pripominala vynil ,ktery je vedle v "sousedni" mistnosti,takze spary co nejmensi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.