Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukončit polystyren na oplechování

Od: tatra11 odpovědí: 7 změna:

Připravuji se na zateplení domu polystyrenem. Už jsem sám zateplil chalupu asi osmi lety, dodnes je to pěkné.

Nyní mám na tomto domku cca jeden metr od země a okolo celého domu pěknou kamenou podezdívku, kterou bych chtěl zachovat i za cenu tep. ztrát. Podlaží je asi 40 cm nad podezdívkou. Tato podezdívka je přesunutá o 13 cm přes zeď a okolo celého domu je oplechovaná.Takže můžu ukončit polystyren na toto oplechování, nebo je tam nutná ještě zakládací lišta?

Nestačí přilepit polyuretanový pásek nebo něco jiného zespodu?

Díky za radu

Honza.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když namalujte řez, lze navrhnout řešení. Upozorňuji, že cementové lepidlo nesmí přijít na hliník.

Pokud jsem pochopil dobře, sokl je opatřen klempířským prvkem. Určitě bude do spádu. EPS přiložíte k oplechování, necháte mezeru 1cm. pak zapravíte pěnu a oříznete.

Patní (zakládající) lištu nedávejte.

technikjirik*
hodnocení

0x

Důležité je zamezit vodě a nečistotám aby se dostali mezi plech a poliš. To se dosáhne použitím akrylátového melu

hodnocení

0x

Nemene dulezite je take jak to bude vypadat. (Ted nemyslim ten tmel kolegy vyse.) Jde mi o to, ze ten plech je urcite vyspadovany smerem o domu a bude pod polystyrenem videt.
Jinak jak Vam urcite i milancukrar upresni, do urcite vysky zateplovane steny se zakladaci lista pouzivat nemusi. Jen je s ni prace pohodlnejsi.

karelkarel
hodnocení

0x

Plácl bych na zeď 30cm polystyrenu na zakládací lištu klasicky!

Karle, :) to je snad provokace? :) 30 cm zakládací lištu?

doplněno 03.05.10 18:39: Karle, díky zy vyjasnění.
"já tomu fakt vůbec nerozumím" ale já ano, proto vím, že 30 cm je nereálné.
" já bych to nějak zbastlil," souhlas, a nemusíte bastlit, je již mnoho postupů i bez zakládací lišty. Vždy se zeptám, co bude pod tím izolantem a zakládací lištou, směrem dolů?
Hezký večer.
doplněno 03.05.10 19:27: Karle opět:
udělal bez vazby na to, co je pod ním
ale to je o detailu, který musíme oba vidět na fotce, obrázku...
karelkarel

Milane, já tomu fakt vůbec nerozumím, ale nějakou zakládací lištu bych tam dal. Těch možností je plno včetně nějakých okapniček. Ale neptej se mě, já bych to nějak zbastlil, jsem maximalista, ale jde to i bez zakládací lišty. Jak si to kdo na vlastním baráku vymyslí!

karelkarel

Já bych to každopádně Milane ten polystyren udělal bez vazby na to, co je pod ním, tedy aby se toho co je níž nedotýkal a aby přívalový déšť z polystyrenu nezatékal ke zdi, na níž bude polystyren nalepen(kotven).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]