Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kryt elektroměrů v rozvaděčové skříni

Od: jirikupka odpovědí: 8 změna:
Opravář původní kryt elektroměrů nahradil jakýmsi amatérským výrobkem. Fotografii původního i náhradního krytu přikládám. Náhradní kryt je svařen ze zbytků starých plechů, které mají neopracované ostré hrany s korozí. Upozornění, že barevné označení vodičů neodpovídá ČSN je strženo. Projde taková úprava revizí? Děkuji za odpověď.
Kryt elektroměrů v rozvaděčové skříni
Kryt elektroměrů v rozvaděčové skříni #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já jsem nahradil žádný kryt, vlastnoručně zhotoveným plastovým krytem, nikdo neměl problém, ČEZ to normálně zaplomboval.

Plastom? Aky to ma stupen odolnosti voci sireniu plamena? Je samozhasavy?

Ano, samozhášivý.

hodnocení

0x

To silne zavisi na type revizaka, ak bude buzerovat za kazdy detail, tak nie. Ono v bytovom dome ziadne zazraky necakajte, normalny clovek vam tu peciatku da, ak by sa slo striktne podla predpisov, tak mozu odpojit pol republiky. Tu je hlavne, aby v tomto stave, ked su otvorene dvere, bolo krytie aspon IP 20, o com mam pochybnosti, to je totiz definovane ako telesa nad 12mm priemeru. Odporucam doplnit dalsie plechy tak, aby boli pristupne displeje a opticke rozhrania.

hodnocení

0x
Koroze a ostré hrany na krytu nebudou vadit při revizi, RT maximalně vydá doporučení.
Výstražné štítky by měl co nejdříve provozovatel obnovit.

111®
hodnocení

0x

Tak sfušovaný je to pěkně, to šlo přece vyříznout ...buď flexkou nebo přímočarkou

krtek6

tohle je ukázka z kategorie... "tohle není moje práce"

hodnocení

0x

Pro elektrikáře není problém starý plech odvézt a udělat nový, pěkný, třeba i natřený. Ale taky o několik tisíc dražší, zaplatí mu to zákazník, jsi to ty?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]